Exense-sjefen går på dagen

Exense-sjefen går på dagen

Tidligere Tandberg Data-topp Gudmundur Einarsson ny toppsjef i kriserammede Exense.

Administrerende direktør i programvareselskapet Exense, Roar Aasvang, fratrer med umiddelbar virkning. Styret har engasjert styremedlem Gudmundur Einarsson som ny administrerende direktør i selskapet, heter det i en børsmelding.

Aasvang overtok selv som administrerende direktør i selskapet så sent som i august i fjor da Petter Ib Christiansen sa opp sin stilling.

Konkursfare

It-selskapet har siden vært i en svært presset likviditetssituasjon, og flere forsøk på å hente inn kapital har mislyktes. Driftsfinansiering fra Dnb Nor har holdt selskapet flytende, men nå nekter banken å gi selskapet mer likviditet, skriver Dagens it.

Påtroppende toppsjef Gudmundur Einarsson har til tider vært en omstridt person i norsk it-bransje, og har blant annet sittet som administrerende direktør og senere som styreformann i Tandberg Data. Han forlot et selskap i dyp krise i januar i år.

- Einarsson har lang erfaring fra it-bransjen i Norge og internasjonalt, og dokumenterte resultater fra suksessfulle omstillingsprosesser, heter i meldingen fra Exense.

Aasvang fortsetter

Aasvang har vært innleid på konsulentbasis, og skal fremover lede arbeidet med å styrke salgsprosessen i selskapet. Aasvang vil rapportere direkte til Einarsson.

Exense er et programvareselskap med spesialkompetanse innen innkjøp og logistikk. Selskapet har 70 ansatte, med hovedkontor i Nydalen i Oslo, og avdelingskontorer i Stockholm, Luleå og Lund i Sverige.

Les om:

IT-Karriere