Få kroner gir grønnere tider

Få kroner gir grønnere tider

Stadig flere sier de vil satse på grønn it etter finanskrisen.

Nye rapporter fra analyseselskapene IDC og Forrester, samt en fra den amerikanske organisasjonen AFCOM, bekrefter at finanskrisen kan være gode nyheter for grønn it.

Forrester har snakket med over 1500 it-sjefer i både små og store bedrifter, skriver Zdnet. Undersøkelsen ble utført i oktober, altså etter at finanskrisen for alvor slo til.

En grønnere bransje

52 prosent av de spurte er i gang med å skrive eller implementere en grønn it-plan i sitt firma. Dette er syv prosent flere enn sist gang samme undersøkelse ble gjennomført.

Det diskuteres hvorvidt finanskrisen kan dempe eller øke innsatsen på grønn it. Litt mer enn halvparten sier at den finansielle situasjonen ikke vil ha noen påvirkning på deres grønne linje. Samtidig sier ti prosent at de faktisk vil satse mer på grønn it, på grunn av dårlig økonomi. Fem prosent sier de vil satse mindre. Mange svarte også at det var for tidlig å si hvordan det ville gå.

SE OGSÅ: Computerworlds temaside om grønn it

Zdnet skriver videre at IDCs undersøkelse blant 250 it-firmaer i Nord-Amerika viser at 47 prosent vil investere i grønne løsninger. Og 39 prosent vil leie inn konsulenter for å gjøre dem grønnere.

Rykte er viktig

Den siste undersøkelsen, utført av organisasjonen AFCOM som består av amerikanske it-bedrifter, viser at 78 prosent av datasenter-sjefene regner med grønnere tider som følge av strammere budsjetter. 86 prosent svarer at strømforbruk og kjøling vil bli enda viktigere i tiden vi går inn i.

Til slutt: Hvorfor vil selskaper satse på grønn it? Ikke bare for å spare penger, viser IDCs undersøkelse.

Selv om strømsparing er det viktigste argumentet, er også det å "gjøre det rette" og å redusere administrasjonskonstader viktig. Også det å få et godt rykte rager høyt.

IT-Karriere