Får beholde Microsoft-lønn

Får beholde Microsoft-lønn

Sparkede ansatte må likevel ikke tilbakebetale lønn til Microsoft.

I forrige uke gikk Microsoft ut mot flere titalls tidligere ansatte, som ifølge selskapet hadde fått for mye i fratredelsesgodtgjørelse. Det var Microsofts eget regnskapskontor som hadde gjort en feil, men selskapet krevde likevel at de eks-ansatte skulle betale tilbake pengene.

Nå har Microsoft trukket kravene.

It-giganten hadde nok ikke regnet med så stor mediedekning av saken. Nettstedet Techcrunch var først ut, og publiserte lørdag brevene, fulgt av en storm av protester. Dette ble for mye negativ omtale for selskapet.

Helomvendingen kommer i en tid hvor selskapet kvitter seg med deler av staben. I januar fikk 1400 ansatte beskjed om at deres tjenester ikke lenger er ønsket hos Microsoft. Det var i denne prosessen at flere fikk for mye kompensasjon, mener Microsoft.

- Det er en vanlig hendelse at vi betaler for mye eller for lite bonus. Blir det for mye, pleier vi å be dem å sende pengene tilbake. Det gjelder også i en oppsigelsesperiode, sier Lisa Brummel, HR-sjef i Microsoft, til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Sterke reaksjoner

Men ifølge Microsoft er det en slags unntakstilstand på dagens arbeidsmarked.

- Dette er en unik tid, og vår vanlige praksis ga ingen mening, sier hun.

På Techcrunch fikk artikkelen om Microsoft-brevet over 200 leserinnlegg. En rekke websteder og blogger verden over publiserte saken etterpå. Reaksjonene var entydige.

- Hei, Microsoft. You screwed up! Jeg tror det er best dere lar eks-ansatte beholde småpengene, og at dere med en gang betaler dem som ikke fikk nok. Tøft? Kanskje, men tidene er tøffe, og det gjelder mer for Joe Citizen (amerikansk variant for Ola Nordmann, red.) enn for bedrifter som har flere milliarder i omsetning.

Det er altså et budskap som Microsoft fikk med seg. Ledelsen visste ikke om kravene mot de tidligere ansatte.

- Dette kom ikke på mitt bord før to dager siden, og jeg fortalte staben min å stoppe dette med en gang. Vi har ringt alle de som har fått brevet, og fortalt dem at de ikke behøver å betale tilbake, sier Brummel.

Dermed kan de rundt 25 personene beholde pengene sine. Ifølge Microsoft handler det om en sum mellom 4 000 og 5 000 dollar per person, rundt 30.000 kroner.

Se brevet fra Microsoft her.

Les om:

IT-Karriere