Får mer lokalt ansvar i Tieto

Får mer lokalt ansvar i Tieto

NY JOBB: Petter Andreas Berg går fra McKinsey til Tieto og gleder seg over å kunne følge andres råd.

Petter Andreas Berg var på plass som ny direktør for IT Services i Tieto den 18. mai.

Berg kom sist fra en stilling som Associate Partner i McKinsey, der han jobbet siden 2004. I McKinsey var Berg leder for McKinseys European Telecom Sourcing Service Line og medlem av McKinseys europeiske ledergruppe for Talent Management.

Her ledet han strategi- og omstillingsprosjekter innen en rekke bransjer som for eksempel telekom, olje og energi, teknologi og industri i Norge, Norden, Europa, Afrika, Midt Østen og Asia. Fra 1998 til 2004 jobbet Berg i Accenture med endringsledelse og forretningsutvikling for klienter innenfor telekommunikasjon, teknologi og tradisjonell industri i Norden.

- Gratulerer med ny jobb! Hva skal du jobbe med?
- Takk for det. Jeg skal lede IT Services i norge. Det innebærer både ansvar for de daglige leveransene og for å utvikle service-businessen.

- Hva gledet du deg mest til med den nye jobben?
- Jeg så frem til å jobbe i en bransje jeg tror har store vekstmuligheter, og et selskap jeg tror kan ta mye større andeler av markedet enn det vi har i dag. Ikke minst har jeg kommet inn i et veldig godt lederteam, som var en utslagsgivende faktor for at jeg valgte jobben.

- Hva vil bli de største utfordringene?
- Vi har store muligheter til å vokse, men det krever at vi leverer høy kvalitet på de områdene vi er inne i og posisjonerer oss riktig overfor både eksisterende og nye kunder. Vi bygger sten på sten og ser positivt på utviklingen fremover.

- Hva er den største forskjellen fra din tidligere jobb?
- Jeg jobber i hvert fall mer lokalt i Norden enn tidligere, i tillegg til å jobbe mer med en enkelt bransje og ikke mange. I McKinsey jobber man dessuten til dels mer internasjonalt og med kortere sykluser i flere relativt små prosjektteam. Her er det lengre linjer. Men den kanskje største forskjellen er at jeg har et mer direkte ansvar. Jeg skal ikke lenger bare komme med råd, men selv følge de rådene jeg tror er gode. For å sitere en tidligere klient sitter jeg nå på den andre siden av bordet.

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!

Les om: