Feirer bransjens gode prestasjoner

Feirer bransjens gode prestasjoner

Rosingprisen kan løfte bedrifter som Bipper opp og frem, tror DND-sjef Edgar Valdmanis. I år er det 52 nominerte.

Den 18. oktober arrangerer Dataforeningen sin årlige konferanse for it-direktører, beslutningstakere innen it og fageksperter. Samtidig deles bransjens egen Oscarpris – Rosingprisen – ut for 21. gang. Og det summer rundt prisene i år.

- Vi ønsker å feire de gode prestasjonene i bransjen. Derfor er det svært hyggelig å se at antall nominasjoner har gått kraftig opp siden i fjor, sier Edgar Valdmanis, markedsdirektør i Dataforeningen.

Det har vært en bra økning i antallet innsendinger i år. I kategoriene Kreativitet, Brukervennlighet og IT-sikkerhet er antall nominasjoner omtrent doblet siden i fjor, mens det i kategoriene Årets Leder og Smart IT er omtrent samme antall nominasjoner som i fjor.

Alt i alt er 52 nominasjoner kommet inn fordelt på seks kategorier, mot 38 nominasjoner fordelt på syv kategorier i fjor. Årets nettsted blir ikke delt ut i år.

- Det er selvsagt ikke bare viktig med antallet, men fra juryen har jeg fått tilbakemelding at også kvaliteten på innsendingene er bra, sier Valdmanis.

Kjente navn

Ifølge Valdmanis er det en hyggelig oppgang i antallet nominasjoner som beviser at databransjen i Norge er full av liv. Han påpeker at Rosing ikke en gang har rukket å sette søkelys på mobilmarkedet eller nettbrett.

- Vi går litt motstrøms. Mange deler ut flere priser, vi har faktisk skåret ned helt det grunnleggende. VI ser ikke behov for flere priser akkurat nå.

- Er det noen nye spennende profiler, for eksempel til Årets Leder, eller blir det bare grå hår på Rosing?

- Det har dukket opp et par nye navn i potten, men det er klart det krever litt fartstid for å bli nominert for. De som kommer på shortlisten vil være mange kjente navn. Kåringen skal henge høyt, du vinner ikke den med 23 år og årets app. Man må ha litt størrelse og resultater med et større selskap, sier DNDs kommunikasjonssjef.

Det blir ifølge Valdmanis ingen store bomber i år, selv om Kreativitetsprisen gir rom til å løfte nye selskaper.

- Det er svært hyggelig at Silje Vallestad i Bipper nå er aktiv i Silicon Valley med sine produkter. Hun vant Kreativitetsprisen for to år siden. Det betyr at juryen har vært våken og valgt en god løsning. Forhåpentligvis har vi med Rosing-prisen vært med på å løfte henne og selskapet et hakk oppover.

Mellom salg og utvikling

- Hvordan står det til med den norske it-bransjen?

- Vi trenger stadig påfyll av nye mennesker for å holde koken. Vi skaper mye flott i Norge, selv om ikke alle lykkes økonomisk og blir rike av det.

- Hva mener du trengs for å få enda flere norske innovative bedrifter opp?

- Vi ser ofte at små selskaper som får noen penger fra for eksempel Innovasjon Norge må ut for å selge seg. Da blir de dratt mellom å lage et produkt eller være på markedet. Tiden strekker ikke til begge deler. Men de norske grundermiljøene har mye bra, sier Valdmanis.

Rosing 2012

Muligheten for å nominere kandidater eller prosjekter er nå lukket for denne gang, og de forskjellige fagjuryene skal ta fatt i oppgaven å vurdere og finne de beste blant de mange nominasjonene.

Dataforeningens årlige konferanse avholdes på Oslo Plaza Radisson Blu, den 18. oktober. På årets konferanse blir ifølge pressemeldingen en Powerpoint-fri sone med korte innlegg, diskusjoner og debatter om blant annet mobile strategier, it-sikkerhet, konsekvenser av digitaliseringen, kontraktstrategier, it-prosjekter, fremtidsutsikter og mye annet dagsaktuelt som skjer i bransjen.

Det blir interaksjon med publikum, slik at deltakerne også kan delta i diskusjonen på scenen. Konferansen starter opp ved lunsjtider og går over i Rosingprisutdeling ut på kvelden.

Arne Hjeltnes skal lede konferansen og prisutdelingen, og Lars Lillo-Stenberg skal underholde på kvelden.

Andre bidragsytere er Peter Hidas fra Gartner, Christian Printzell Halvorsen fra finn.no, Roland Berg Lie fra Finansavisen, Hans Christian Holte fra Difi, Christine Bergland fra Helsenett, Karl Olav Wroldsen fra Skatt, Kjersti Lauritzen fra Altinn, Magne Jørgensen fra Simula, Nina Auli fra NAV, Sonja Chirico Indrebø fra Statoil, Cathrine Kloumann fra DNB, Kjell Rune Tveita fra if, Klaus Anders Nysteen fra SFR, Ingemar Karlsson fra Posten, Ola Furu fra Capgemini, Morten Thorkildsen fra IBM , Jonas Kjellstrand fra SAS Institute og Gaute Engbakk fra Creuna.

Les om: