Fest til ære for Conan

Fest til ære for Conan

CWTV: Gedigen barbarisk fest etter turbulent tid med Funcoms etterlengtede spill.

Denne uken holdt Funcom pressevisning og lanseringsfest for spillet Age of Conan. Over 600 personer fra inn- og utland var invitert til en annerledes fest på Holmenkollen, der Funcom hadde bygget sin egen landsby i ekte Conan-stil.

CWTV: Se videoreportasje lenger ned på denne siden

Etter pressevisningen på Aker Brygge tidligere på kvelden, og et kort vorspiel på utestedet Fugazi i Oslo, gikk det busser opp mot Holmenkollen. Gjestene ble møtt av barbarer av ulike slag og gratis lam på spyd og moderne mjød.

- Det har vært slitsomt, men det stopper heller ikke opp nå. Nå begynner jobben med å lytte til brukerne og hele tiden forbedre spillet, sier spillregissør Gaute Godager i Funcom.

Internasjonal presse var tydelig imponert over omgivelsene. Det var satt opp hesteløp, smed, bueskyting, ildslukere og annen underholdning, alt til ære for kong Conan. Sanger Helene Bøksle fremførte gripende musikk fra spillet, og senere på kvelden gikk man "under jorden" der Turboneger og Conan-fantast Hank von Helvete ristet liv i etter hvert noe forfrosne gjester.

Barbarisk

Spillet bygger på fantasiserien Conan Barbaren av Robert E. Howard, og har både en sterk historie knyttet til spillet og en god porsjon kamp, gjerne med flere personer som spiller mot hverandre på nett. Age of Conan er ikke for de sarte sjeler, voldsscenene er svært brutale og tydelige.

- Det er et spill med meget høyt tempo. Det er et voksent spill, og det blir ingen rosa alver med rosa traktorer, ler Godager.

CWTV: Se videoreportasje på høyre side

Age of Conan har vært utsatt en rekke ganger, sist i januar i år. Aksjekursen har falt, og Funcom leverte i tredje kvartal blodrøde tall med over tre millioner kroner i negativt driftsresultat. Det er derfor viktig for selskapet å få godt salg av spillet.

Age of Conan lanseres 20. mai i USA, 23. mai her hjemme og i resten av Europa.

LES OGSÅ: - Ingen rosa alver og Conan til unnsetning