Fikk ikke jobb, saksøker skolen

Fikk ikke jobb, saksøker skolen

En amerikansk student krever å få tilbake skolepengene etter at hun ikke fikk jobb i it-bransjen.

Det er dårlig tider i it-bransjen, og ikke bare-bare å få jobb.

Trina Thompson fra New York, som ble ferdigutdannet bachelor i informasjonsteknologi i april, finner seg ikke i det lenger.

Nå saksøker hun skolen sin, Monroe College, og krever å få tilbake de 70.000 dollarene det kostet å få utdanning, ifølge det håndskrevne søksmålet. I tillegg kreves 2000 dollar for «stress jeg har måttet gå gjennom mens jeg forsøkte å finne en fulltidsjobb på egenhånd,» skriver The New York Post.

Thompson mener utdanningsinstitusjonens karrierekontor «ikke i stor nok grad har forsøkt å hjelpe» henne med å få jobb.

- Vil fortsatt hjelpe

Markedsdirektør for Monroe College hevder ifølge vår nyhetstjeneste at skolen fortsatt vil hjelpe Thompson med å finne jobb.

- Selv om det er klart at ingen utdanningsinstitusjoner, særlig i økonomien som er nå, kan garantere ansettelse, vil Monroe College fortsatt være forpliktet til å jobbe for alle studenter, inkludert frøken Thompson, sier han, og legger til at skolen nå har økt staben for å bedre kunne hjelpe studenter å takle de dårlige tidene.

- Nede over hele linja

Ifølge Edwin Koc fra The National Association of Colleges and Employers (NACE) er det generelt vrient å få jobb om dagen i USA.

- Arbeidsprospektene er nede over hele linja, sier han.

Rundt 49 prosent av studenter innen datateknologi fikk et jobbtilbud før de var ferdigutdannet, ifølge NACEs studie av ferdigutdannede forrige vår. I 2007 var tallet 70. De eneste med større sannsynlighet for å få jobbtilbud før endt utdanning var regnskapsførere.

Søksmålet fra Thompson ble arkivert 24. juli i overretten i Bronx. Thompson har selv ikke vært tilgjengelig for ytterligere kommentar.

Les om: