Fikk sparken etter lønnsglipp

Fikk sparken etter lønnsglipp

Ikke alle får ti prosent lønnsøkning i Google likevel.

Flere medier meldte i går at alle 23.000 ansatte i Google over hele verden kunne se frem til en lønnsøkning på pene ti prosent fra januar neste år. Kilden var en ansatt i Google.

- Dere er de smarteste, mest kapable gruppe mennesker av denne størrelsen som noen gang er samlet. (...) Derfor har jeg besluttet å gi alle ti prosent lønnsøkning fra 1. januar, skriver angivelig Google-sjef Eric Scmidt i en intern epost som ble lekket til Silicon Alley Insider.

I løpet av kvelden ble det imidlertid helt kaldt vann på spekulasjonene, og CNN rapporterte at den Google-ansatte som lekket saken hadde fått sparken.

Google har ikke kommentert oppsigelsen, og ville i går kveld heller ikke bekrefte at det blir noen global lønnsfest neste år.

- Vi kommenterer ikke interne forhold i selskapet, men det er viktig for oss at vi har en konkurransedyktig kompensasjonsplan for våre ansatte, var svaret Computerworld i USA fikk per epost fra Google.

Sliter med Facebook

Grunnen til at Google eventuelt skulle koste på seg en slik lønnsøkning, er todelt. For det første går selskapet så det suser, men stadig flere ansatte tiltrekkes av konkurrerende selskaper som Facebook og Microsoft, ifølge Wall Street Journal.

Spesielt Facebook har klart å sikre seg mange dyktige Google-medarbeidere. Rundt ti prosent av Facebooks arbeidsstokk skal nå være tidligere Google-ansatte.

Valgte Microsoft

Rivaleriet mellom Google og Microsoft er velkjent, de to selskapene kjemper side om side på en rekke områder, blant annet innen nettbaserte kontorpakker, søk og nettlesere.

I det siste har også Google og Facebook vært i klinsj. Striden skal stå om dataportabilitet mellom nettjenester som Gmail og Facebook. I tillegg valgte Facebook i oktober å samarbeide med Microsoft og Bing når de ville knytte nettsamfunnet tettere sammen med søk.

Les om:

IT-Karriere