Fikk sparken etter nettdebatt

Fikk sparken etter nettdebatt

En vikar i Nordeas it-avdeling fikk sparken etter nettdiskusjoner om frokost.

Det var under lunsjen at it-mannen ifølge VG skrev flere leserinnlegg om frokost på Dagbladets nettsider. Den 23-åringe mannen fikk sparken fra jobben i Nordea etter å ha lagt ut truende og sjikanerende kommentarer i en debatt om frokost er dagens viktigste måltid eller ikke.

- Jeg er fullstendig klar over at jeg var for drøy i et par av innleggene, men at det skulle føre til at jeg fikk sparken er ganske utrolig. Det var jo bare figurativt sagt. Dette var en heksejakt fra Dagbladets side, sier den sparkede til VGs papiravis.

Ifølge VG sendte Dagbladets nettredaksjon en bekymringsmelding til Nordea. Avisen hadde registrert aktiviteten fra bankens server. Meldingen førte til at Nordea sparket 23-åringen. Han sier at han i dag har et bra forhold til Nordea, men klandrer ifølge VG Dagbladet for å ha tystet på ham. Han påpeker at de har utlevert identitetsinformasjon.

- Jeg skjønner ikke hvorfor Dagbladet tar kontakt med min arbeidsgiver! Dette var mine personlige meninger, og de burde tatt kontakt med meg direkte om de følte jeg var et problem. Jeg ville så klart føyd meg etter deres ønsker, sier mannen til VG.

Les om:

IT-Karriere