Flaggskipene sikrer Microsoft rekordår

Flaggskipene sikrer Microsoft rekordår

Windows 7 og Office 2010 har hjulpet giganten til nye høyder.

- Vår nye rekordomsetning reflekterer bredden på vårt tilbud og vår stadige produktmomentum, sier økonomidirektør Peter Klein i Microsoft i en pressemelding.

Da de denne uken kunne røpe resultatene fra sist kvartal, kunne man fornøyd peke på en omsetning på over 16 milliarder dollar, eller over 99 milliarder kroner. Dette er en økning på hele 22 prosent sett i forhold til i fjor. Overskuddet la seg på 4,52 milliarder dollar, en oppgang på nesten 50 prosent.

Tallet er høyt, men det er interessant å merke seg at Apple denne uken la frem et kvartalsresultat med en omsetning på 15,7 milliarder kroner; bare 300 millioner under MIcrosofts.

Nye produkter

Microsoft gir æren til Office 2010, Windows 7 (som nå har skaffet selskapet 175 millioner lisensinntekter), Windows Server, Xbox 360 og Bing.

- Vi har sett et sterkt salg, spesielt i bedriftsmarkedet med Windows 7 og Office 2010, forteller Microsofts "daglige leder" (COO) Kevin Turner.

- Overgangen til cloud computing er i full gang, med produkter som Windows Azzure og våre online-tjenester, og vi ser frem til å videreføre vårt momentum denne høsten med utgivelsen av Windows Phone 7 og Xbox Kinect.

Rekord-år

Microsoft har ikke bare avsluttet et rekordgodt kvartal, men også et rekordgodt finansår.

Året endte med en omsetning på 62,48 milliarder dollar, opp syv prosent sammenliknet med finansåret før.

Med et overskudd på 18,76 milliarder dollar er fortjenesten 29 prosent bedre enn året før.

IT-Karriere