Flere it-selskaper vil på børs

Flere it-selskaper vil på børs

Bare seks store amerikanere gikk på børs de siste to årene.

Den kraftige nedgangen i amerikanske børsintroduksjoner er i ferd med å snu. På tross av fjorårets elendige stemning og labre fremtidstro, er det nå optimisme å spore. En rapport fra Dow jones Venture Source viser for første gang på mange måneder en økning i selskaper med børsambisjoner.

- Når økonomien forbedres, får de kjøpende selskapene mer tro på sine egen økonomiske situasjon og blir mer trygge på å ta strategiske beslutninger, sier analysesjef Jessica Canning i Dow Jones Venture Source til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Ifølge selskapet ble det notert 28 store it-selskaper på børsene i USA i 2007, etterfulgt av bare to i 2008 og fire i fjor.

Per i dag befinner 25 selskaper seg i en fase med børs som mål, noe som er et solid signal på at fremtidstroen er på vei tilbake.

Største tekno-børsintroduksjon i USA i fjor var A123 Systems til en verdi av 371 millioner dollar, eller i overkant av 2,1 milliarder kroner. Selskapet produserer og utvikler batterier.

De tre andre store introduksjonene var Logmein, som utvikler løsninger for fjernstyring, Solar Winds som utvikler programvare for nettverkshåntering og sikkerhetsselskapet Fortinet.

IT-Karriere