Flere kontrakter, lavere omsetning

Flere kontrakter, lavere omsetning

Ergogroup-direktør Terje Mjøs mest skuffet over driftsvirksomheten.

Ergogroup har nå lagt finansåret 2009 bak seg.

Omsetningen i 2009 havnet på 5,2 milliarder kroner, mot 5,7 milliarder i 2008. Driftsresultatet (EBITDA) falt også, fra 704 millioner kroner i 2008 til 545 millioner i fjor.

- Sett i forhold til usikkerheten og den krevende markedssituasjonen som har preget 2009, er jeg tilfreds med måten fjerde kvartal avrunder året på, sier Ergogroup-direktør Terje Mjøs i kvartalspresentasjonen.

Mange kontrakter

2009 ble et godt kontraktsår for selskapet. Store avtaler med blant annet Politiets data- og materielltjeneste, Trondheim kommune, Edda Media, Kommunal- og Regionaldepartementet (i forbindelse med Evalg), Forsvarets Logistikkorganisasjon, Bærum kommune, Landbruks- og matdepartementet (eSporing), Konica Minolta og Sjøfartsdirektoratet sikret kontantstrømmen til Ergogroup i året som gikk.

- Jeg er godt fornøyd med en sterk kontraktsinngang og en god kontantstrøm, fortsetter Mjøs.

Kontraktene var til sammen verdt 3,6 milliarder kroner, over en halv milliard mer enn avtalene i 2008.

Dårlig drift

Når det gjelder selskapets divisjoner, er det Løsninger og applikasjonstjenester som trekkes frem som vinneren. Selv om pågangen også her var mindre i året som gikk, var omsetningen i Norge ganske stabil. I Sverige ble selskapet mer preget av de dårlige finansielle tidene.

Driftsvirksomheten er derimot ikke særlig god. Med en driftsmargin på bare 4,2 prosent, og et fall i omsetning på 15 prosent, kan ikke Mjøs annet enn å være skuffet.

- Resultatene i driftsvirksomheten er ikke tilfredsstillende, sier direktøren, som i fjor varslet flere runder med oppsigelser, spesielt for konsulentene.

- Effektiviseringsprogrammet innenfor driftsvirksomheten har startet å gi effekter, men jeg skulle gjerne sett enda raskere resultat på bunnlinjen, mener Mjøs.

Les om:

IT-Karriere