Flere på efaktura

Flere på efaktura

Nets Norway melder om kraftig vekst i antall bedrifter som tilbyr efaktura til sine personkunder.

Antall bedrifter som tilbyr efaktura til sine kunder har det siste året økt med hele 50 prosent fra 3.500 til 5.250 bedrifter.

Den store økingen i antall nye bedrifter gir grunnlag for ytterligere vekst av efaktura blant nettbankbrukerne, heter det i en pressemelding fra Nets Norway.

- Stadig flere bedrifter ser nå fordelene ved å tilby efaktura til sine kunder. En effektiv fakturahåndtering og reduserte kostnader, er noen av årsakene til veksten i bedriftsmarkedet, sier Tove Havn, salgssjef i Nets.

- Forbrukerne forventer også at de bedriftene de har et kundeforhold til, tilbyr moderne og enkle betalingsmåter, fortsetter Havn.

Kraftig vekst

Siden lanseringen av efaktura har antall personer som bruker tjenesten økt jevnt og trutt, med unntak av en spesielt kraftig vekst de siste årene.

Det er nå 1,6 millioner brukere totalt, en økning på 15 prosent i løpet av ett år.

Den største veksten har de siste årene vært blant dem som allerede har tatt i bruk efaktura på en eller flere regninger. Gjennomsnittlig har hver efaktura-bruker i snitt 5,4 avtaler hver.

Bare i løpet av første halvår 2012, er det inngått 1 million nye efaktura-avtaler, og sammenlignet med samme periode i fjor er dette en vekst på 22 prosent.

- Vi ser nå at den eldre generasjonen kommer etter, og det har sammenheng med at 53 prosent av alle alderspensjonister over 66 år nå benytter nettbank. I 2008 var andelen kun 26 prosent. Det er mer enn en fordobling på bare fire år. Sannsynligheten for at de også tar i bruk eFaktura er stor, sier Havn.

Les om: