Fra DNB til DND

Fra DNB til DND

Cathrine Klouman ble valgt til ny styreleder i Den norske dataforening under landsmøtet i Bodø i går.

Cathrine Klouman er valgt til ny styreleder i Den Norske Dataforening (DND).

Klouman har over 25 års erfaring i it-bransjen, 15 av disse i ledelse. Hun har blant annet vært it-direktør i DNB og har jobbet i Gjensidige Nor Sparebank og ICA Banken. Hun er i dag it-direktør i Møllergruppen, og er utdannet ved MIT Sloan School og Management i Cambridge, Massachusetts

Hun tar over roret etter Morten Thorkildsen som meldte avgang tidligere i år, og har også vært medlem i sentralstyret i foreningen det siste året.

Selv forteller Klouman at hun er glad for å bli valgt til ny styreleder i Dataforeningen, og ser frem til å sette i gang med oppgavene.

- Det som er spesielt viktig for meg, det er strategi. Jeg tror det er viktig at vi som forening tar med oss det faglige tungdepunktet, men også at vi tenker nytt, forteller den nye styrelederen.

Blant annet dreier det seg om å engasjere de unge og å videreutvikle foreningen. Allerede denne helgen setter Klouman og styret i Dataforeningen i gang med å planlegge. Hun håper og ønsker også mye engasjement og diskusjon i foreningen.

- Både offentlig og privat sektor er i ferd med å digitalisere på mange områder, og det skal vi være med på, sier Klouman.

Foreningen skal selvsagt også fortsette å være en viktig møteplass for fagfolk, både for å treffes og for å lære mer og dele kunnskap. Det var på denne måten hun selv også ble kjent med foreningen.

- Det jeg så tydelig da jeg jobbet i DNB var engasjementet så mange hadde for Dataforeningen. Det interesserte meg, for foreningen er et samligssted for it-fagfolk, og når medlemmene skryter av det selv, så oppleves det som god faglig verdi, forteller hun.

Les om:

IT-Karriere