Fra IDC til Radar

Fra IDC til Radar

Nils Molin har forlatt IDC til fordel for svensk konkurrent.

Nils Molin begynner som COO, eller daglig leder, for det svenske analyseselskapet Radar Ecosystem. Selskapet er godt etablert i Sverige vil satse hardt på det norske markedet. Det var i september i fjor at Molin sluttet i IDC.

- Hvordan skiller denne jobben seg fra IDC?

- Radar har en sterkere lokal forankring enn IDC som jo er amerikansk. Det bidrar til at beslutningsprosessen går raskere. Vi kan endre produktsortiment og raskere gjøre markedstilspasninger, sier Molin.

- Hva vil dere gjøre for å komme inn i Norge?

- Vi kommer med flere rapporter for det norske markedet fremover, blant annet rundt outsourcing, konsulentpriser og konsulentmarkedet.

- Vil styrke seg i Norge

Molin forteller at de også vurderer å bygge opp en organisasjon i Norge.

- Hvem er konkurrentene?

- Man pleier vel å si at man ikke har noen konkurrenter. Men det er vel Gartner og IDC. Vi er små, men skal vokse. Det finnes et sterkt behov for kartellege hvordan det lokale it-markedet utvikler seg.

- Hva slags kunder har dere i dag?

- Både leverandører og it-avdelinger som ønsker rapporter og benchmarking. Vi har vel hele spekteret av kunder. Alt fra de største til mindre, i alt rundt 1000 registrerte kunder, sier Molin.

- Nøkkelrekruttering

Radar eies av svensken Hans Werner som også er administrerende direktør for selskapet med fem ansatte. Han er fornøyd med å ha fått Molin med på laget.

- Nils Molin er en nøkkelrekruttering som forsterker vårt fokus på det nordiske markedet. Vi har nå forsterket muligheten til å tilby den mest innsiktsfulle analysen om den fremtidige utviklingen av økosystemet rundt it i Norge og Sverige, sier Werner i en melding fra selskapet.

Les om:

IT-Karriere