Fremmede navn skremmer norske arbeidsgivere

Fremmede navn skremmer norske arbeidsgivere

Interesseorganisasjonen Alarga vil skape et nettverk for personer med innvandrebakgrunn. - Tenk fortrinnet med pakistanere når du skal outsource til India, sier Shahzad Rana.

Mens it-bransjen skriker etter godt kvalifisert kompetanse opplever mange med utenlandsk bakgrunn at søknaden havner nederst på bunken. Nettverk og kontakter er står fremdeles høyt på listen når man skal søke jobb. Dette er noe interesseorganisasjonen Alarga vil endre på.

Alarga er en ideell interesseorganisasjon som har som mål å skape rom i det private næringslivet for kompetente unge personer med to utenlandsfødte foreldre med ikke-vestlig landbakgrunn. Hovedmålet er å gi studenter med flerkulturell bakgrunn praksis erfaring i næringslivet.

LES OGSÅ: It-polakker vil jobbe for nordmenn

- Hensikten vår er veldig enkelt å bidra med å skape flere rollemodeller med innvandrebakgrunn. For integrering er arbeidsplassen kanskje den viktigste arenaen. Vi opplever at dyktige personer med innvandrebakgrunn ikke kommer til, sier Shahzad Rana, it-gründer og styremedlem i Alarga, til Computerworld.no.

- Ensidig fokus på outsourcing

Alarga er opprettet etter privat initiativ fra Erik Villum, som også er konserndirektør i Umoe. Han startet for cirka 18 måneder siden å kontakte andre, og fikk flere med på initiativet. Nå er det klart for første runde søkere, som får frist 1. mai.

- Dette er den første runden. Det er ti selskaper som er med som partnerbedrift, blant dem Telenor, Umoe, Orkla, Yara og Statoil. Disse har forpliktet seg til å gå inn med en fast mentor til studentene som får stipend hos oss, i tillegg til at de to i år ordner en sommerjobb til dem for å få jobberfaring, forteller Helene Løken, som er styremedlem.

De utvalgte studenter får en stipend på 100 000 kroner, utbetalt over to år, for å ta en masterstudie. I tilegg til mentor og sommerjobb ses det etter muligheter å knytte opp masteroppgaven til bedriften, slik at studenten får enda mer relevant erfaring.

- Dette er ikke noe hjelpeprosjekt, men det er dessverre slik at at en del arbeidsgivere legger folk med ikke-norske navn nederst i bunken. Derfor er erfaring og kontakter viktig i startfasen, sier Løken.

Ikke råd til å overse talentene

Telenor er et av selskapene som har godt inn i Alarga som partner.

- Vi er jo avhengig av å få de beste talentene i Telenor. Vår konkurransekraft er avhengig av det. Flere unge mennesker med innvandrebakgrunn viser gode resultater, og de representerer en andel av talenter i Norge som vi ikke ha råd til å overse, sier Scott Engebrigtsen, informasjonssjef i Telenor.

Han påker at det ikke er en slags veldedighet fra Telenor sin side.

- Vi er veldig bevist på mangfoldet i arbeidslivet i Telenor. Men har også et flerkulturelt hjemmemarked, og er aktive i 13 ulike land, blant dem Pakistan og Bangladesh. Vi må ha de beste menneskene med på laget, sier han.

Telenor har forpliktet seg til en fast sum og mentor til to studenter i startfasen av prosjektet.

Store ressurser

I Norge er det mange med ikke-vestlig kulturell bakgrunn. Ifølge tall fra forskningsstiftelsen FAFO er det rundt 15 000 som er under utdannelse, i aldersklassen 15-19 år, mens det er cirka 46 000 som er i starten av arbeidslivet - mellom 20 og 29 år.

- Det er et internasjonalt referanseprosjekt i Tyskland, som er basert på en tilsvarende idé med stipendordning. Man ser at det er stadig flere i disse gruppene tar høyere utdanning. Samtidig får vi jevnt rapporter om folk som ikke får et jobbintervju en gang, sier Løken.

For Norge kan Alarga bidra til at it-bransjen kan få tak i flere ressurser fra eget land.

- Det er helt sikker mange dyktige, ubrukte fagfolk i Norge, som kommer fra andre kulturer. Vi trenger en samfunnsendring, en holdningsendring, for å bruke innvandringsmiljøer for fullt, i stedet for ensidig fokus på å eksportere arbeid til Baltikum og India, sier Svein Berntsen i Umoe IKT.

Med en målsetning på ti studenter i første året er det ikke antallet som kommer gjennom Alarga på arbeidsmarkedet som med det første vil gi store utslag. De vil ha en symbolfunksjon som bidrar til en endring. Her kan it-bransjen gå i front.

- Alarga beveger seg i alle bransjer, men det er it-bransjen som kanskje er den mest fleksible. Selskap som Opera og Fast har internasjonale miljøer, og bransjen er generelt veldig internasjonal. Det gir store muligheter. Tenk for eksempel på selskaper som skal outsource til India. Det er mange pakistanere i Norge som kan urdu og punjabi. Det må være en fortrinn å ha dem i selskapet sitt, sier Rana.

Les mer om Alarga her .

Les mer om karriere.

IT-Karriere