Fremtidens hotteste kjøretøy

Fremtidens hotteste kjøretøy

Biler med skjermer, kameraer og - av alle ting - projektorer, er blitt vist fram på bilmessa i Detroit denne uka. Se bildene!

North American Auto Show, en av de viktigste bilmessene i USA, har åpnet i Detroit denne uka.

Vi var på ingen måte på plass (selv om det sikkert kunne vært hyggelig), men vårt fettertidsskrift Techhive tok turen.

Vi har kikket dem litt i kortene og sett på de mest spennende framtidskonseptene i bilparken.

Den forandelige bilen

Nymotens biler har jo lenge hatt skjermer på dashbordet og kamera i hekken, men Toyota har vist fram sin Fun-Vii, en bil som er en skjerm.

Du kan forandre utseendet på hele bilen med en smarttelefon-app, du kan legge inn bilder over hele bilen eller rett og slett skrive på den.

Uten tusj, altså, men med fingeren. På appen.

Det lukter vel ikke av at vi får se Fun-Vii på gatene med det første, men artig for unga er det lell.

Drive-in-kino-bil

Konseptbilen Smart Forstar er vel også litt i overkant spesiell til at vi kan forvente å se den i nabolaget. Elbilen har nemlig montert en projektor i grillen.

Dermed kan man kjøre opp til en vegg, skru på projektoren, og oppnå et stjålent øyeblikk med romantikk, selv om hverdagen er travel og drive-in-kinoene stort sett har vært nedlagte siden åttitallet.

Pass opp for folk!

Noen av de litt mer saklige teknologiene kommer fra Volvo. Sikkerhetssystemet på deres nye V40 er basert på kombinasjon av radar, laser og kamera.

Sammen skal de varsle deg om fotgjengere i veien, og sende deg en advarsel over høyttaleranlegget i bilen, fulgt av en advarsel på frontruta. Kameraet skal også kunne se etter skilt langs veien og vise informasjonen på skjermen bak rattet. Så får du med deg at det ikke lenger er 80-sone.

Mercedes-Benz sitt nye system nøyer seg ikke med et kamera, men slenger for sikkerhets skyld på to. Dermed skal systemet kunne måle avstander bedre.

Les om:

IT-Karriere