Friskmelder it-salget

Friskmelder it-salget

Omsetningen i USA har passert toppnivået fra før finanskrisen og er på vei tilbake for fullt også i Europa.

Global Technology Distribution Council (GTDC), melder om at oppgangen i kjølvannet av finanskrisen nå begynt å sette fart.

Ifølge bransjesammenslutningen, der distributører som Tech Data, Actebis, Arrow Electronics, 20:20 Mobile og Also er medlemmer, har omsetningen i USA nå passert toppnivået som ble oppnådd i markedet før finanskrisen begynte i september 2008. Også situasjonen på de europeiske markedene har stabilisert seg vesentlig.

- I USA var omsetningen i april i år høyere enn april i de tre foregående årene, med en vekst på 27 prosent fra april 2009, sier Tim Curran, administrerende direktør i GTDC i en pressemelding.

- Nedgangen i industrien kom til Europa tre måneder senere enn til USA, og nå har vi begynt å registrere vekst i ulike produktkategorier også i denne regionen, sier han.

Størst økning på pc

Ifølge GTDCs oversikt er salg av løsninger og lagrings- og nettverksprodukter de produktområdene som vokser raskest både i USA og Europa.

I USA har salget av stasjonære og bærbare pc-er økt med mer enn 25 prosent fra bunnivået i første kvartal 2009. Lagrings- og nettverksprodukter, som hver står for en årlig omsetning på fire milliarder dollar i USA, økte med henholdsvis 23 og 28 prosent.

- Disse produktområdene har frisknet til og overgår nå salgstoppunktet som fant sted i fjerde kvartal 2007, sier Tim Curran.

Han sier at nye markeder og produktområder har bidratt til å styrke bransjen. Noen eksempler er konsumentprodukter som flatskjermer, videoprodukter og videokameraer, som har vokst samtidig som andre kategorier har gått tilbake.

I Europa var markedet på bunn i andre kvartal 2009. Frem til fjerde kvartal i 2009 økte pc-salget her med 48 prosent. Dette er den største økningen innen alle kategorier i regionen.

Lagringsprodukter økte i løpet av den samme perioden med 33 prosent, og med nesten 8 prosent fra første kvartal 2009 til samme kvartal i år.

Tilsvarende økte nettverksprodukter med 13 prosent fra andre kvartal til fjerde kvartal i fjor, og med 3 prosent fra første kvartal 2009 til samme kvartal i år.