Frydenberg forlater Ericsson

Frydenberg forlater Ericsson

Tor Frydenberg går av etter 11 år som sjef i Ericsson Norge.

Tor Frydenberg forlater sjefsstolen i Ericsson Norge. Nåværende salgssjef Aksel Aanensen overtar stillingen som administrerende direktør den 1. oktober.

Frydenberg synes timingen for et lederskifte er perfekt, og ønsker sin etterfølger velkommen.

- Aksel er en naturlig og høyst kvalifisert leder for den norske virksomheten, sier han i en pressemelding.

Sentral aktør

Frydenberg (61) har mer enn 35 års bransjeerfaring, og mer enn 18 års fartstid i Ericsson AS. Siden 1999 har han vært øverste sjef for virksomheten i Norge.

- Jeg føler meg privilegert som har fått være med å skape noe viktig sammen med så mange dedikerte og utrolig kompetente mennesker, både i Norge og internasjonalt. Ericsson er og blir en sentral aktør i den rivende utviklingen innen telekom, som i stadig sterkere grad preger menneskers hverdag og den generelle samfunnsutviklingen, sier han.

- Spennende

Aanensen (43) har mer enn 18 års erfaring fra norsk it- og telekombransje. De siste 12 av disse årene har han tilbrakt i Ericsson, der han for tiden er salgs- og markedsdirektør i Norge.

I tillegg til å bli administrerende direktør for Ericsson AS, får han som Norges-sjef overordnet ansvar for Ericssons øvrige aktiviteter i Norge.

- Jeg er glad for den tillit Ericsson-konsernet har vist meg gjennom denne utnevnelsen, og ydmyk overfor de spennende oppgavene jeg nå skal ta tak i. Ericsson har en lang historie og sterk posisjon innen utvikling, salg og tjenesteleveranser i Norge, sier Aanensen.

Les om:

IT-Karriere