Fujitsu får ny nordensjef

Fujitsu får ny nordensjef

Lars Wørzner er ny nordisk sjef for Fujitsu Technology Solutions.

Danske Lars Wørzner er ansatt som ny nordisk sjef for Fujitsu Technology Solutions. Wørzner kommer fra stillingen som nordisk direktør for enterprisesalget.

Når han trer inn i stillingen 1. juni får han ansvaret for en organisasjon som ifølge danske Computer Reseller News (CRN) har en omsetning på omtrent 3,6 milliarder norske kroner og rundt 500 ansatte.

Wørzner har 17 års erfaring i it-bransjen. Han har jobbet i 13 år for IBM, med ett år i Tokyo og to år i London, før han i 2001 byttet jobb til Compaqs danske ledelse. Etter fusjonen med HP fortsatte Wørzner som direktør i HPs nordeuropeiske organisasjon.

Til CRN sier Lars Wørzner at det til å begynne med ikke vil være store endringer i Fujitsus strategi.

- Det blir ikke noen vesentlige endringer i forhold til kanalstrategien, sier han.

Han forteller at Fujitsus enterpriseavdeling med servere, lagring og tjenester har gått bra godt i Norden, mens salget av billige minibærbare ikke kan vise til den samme utviklingen.

- Markedet beveger seg nedover der vi ikke har fokus. Vårt kjernefokusområde er i highend-markedet, sier han.

Lars Wørzner vil være basert i Danmark og vil fremover samarbeide med Fujitsu Services under en felles nordisk ledelse med svenske Bengt Engström i spissen.

- Fujitsu Technology Solutions vil fortsatt ha fokus på å levere innovative it-produkter, løsninger og tjenester, og jeg er overbevist om at Lars Wørzner vil fortsette suksessen som Fujitsu Technology Solutions har oppnådd i den nordiske regionen de siste årene, sier Engstrøm til CRN.

Fujitsu Technology Solutions ble formelt etablert 1. april, da Fujitsu overtok Siemens eierandeler i Fujitsu Siemens Computers og endret navn.

Har du byttet jobb? Send en epost til IT-Bransjen!

LES OGSÅ: Fujitsu skal doble serversalget

Les om: