Funcom fjerner hver femte ansatt

Funcom fjerner hver femte ansatt

70 ansatte må gå, og norske utviklere rammes hardest. - Trist, sier Funcom-sjefen.

Funcom slapp i dag bomben om at de skal kutte bemanningen med rundt 20 prosent. Mange blir permitert. Totalt sett skal 60 til 70 ansatte fjernes, og de fleste er utviklere som sitter i Oslo. Opp mot 60 forsvinner herfra.

Grunnen skal være at de må "tilpasse seg dagens marked".

Tidligere i høst gikk Funcom ut og ba norske ansatte å vurdere å flytte til lokalene i Canada.

- Jeg kan ikke si så mye mer om hvorfor, ettersom vi er i avslutningen av kvartalet, forteller administrerende direktør Trond Arne Aas i Funcom.

Trist direktør

Så langt har det norske kontoret blitt skjermet for Funcoms kutt, men denne gangen er det altså nettopp her at kuttene blir størst.

Nedskjæringene rammer flere avdelinger, men ettersom de fleste som sitter i Oslo er utviklere, blir det utviklerne som må ta størstedelen av støyten. De har i dag vært på allmøte og oppfølgingsmøter.

- Hvordan føles det å være Funcom-direktør i dag?

- Trist. Dette er ikke en trivelig dag på jobben, sukker Aas.

Håper på oppgang

Det hele går også utover planene til Funcom videre.

Deres nye storspill, MMORPG-en The Secret World, blir utsatt noen måneder.

- Funcom har store forventninger til The Secret World, som har en veldig bra "traction". Men spillet forsvarer likevel ikke så høyt kostnadsnivå som vi har i dag.

- Vi håper selvfølgelig på en oppsving etter dette kommer ut. Vi håper også at mange permiteringer kan bare være midlertidige, sier Aas.

Age of Conans inntog i Korea skal gå som planlagt, det samme skal den nye utvidelsespakken til dette spillet. Deres nye gratisspill, også dette et MMORPG som Conan, skal gå som planlagt.

Les om:

IT-Karriere