Funcom rømmer ut av Norge

Funcom rømmer ut av Norge

Direktøren er skuffet over regjeringen, og spør norske ansatte om de vil flytte til Canada.

- Det er ingen tvil om at vi kommer til å gjøre en vesentlig del av utviklingen i land med lavere kostnader enn i Norge, sier administrerende direktør Trond Arne Aas i Funcom til Dagens Næringsliv.

Som et ledd i dette, skal Funcom satse på utvikling i Canada. Mellom 100 og 150 skal ansettes, og alle de 220 ansatte i Norge får nå spørsmålet om de kunne tenke seg å flytte over dammen.

Norge skuffer

Grunnen til at Age of Conan-skaperne satser i Canada, nærmere bestemt Montreal i Quebec, er de gunstige rammebetingelsene. Myndighetene gir refusjon på hele 37,5 prosent av lønnsutgiftene, og i tillegg er lønnsnivået lavere enn i Norge.

Ifølge DN kan selskapet regne med at det koster omlag halvparten å ha en utvikler på jobb i Canada, enn det gjør i Norge.

- Norske myndigheter er jo ikke på banen i den grad myndighetene er i Quebec og andre steder, sier Aas, og sikter til regjeringens "spillmelding".

Han mener dagens skatter og avgifter ikke akkurat fremmer storsatsninger.

Får støtte

Det er hovedsakelig utviklingen av det nye spillet The Secret World som skal foregå i Canada, og noen ansatte har allerede flyttet. Dessuten oppbemanner de i Bejing, hvor det nå er 50 ansatte.

- Men vi kommer til å være i Norge også fremtiden, forsikrer Aas, som mener kompetansemiljøet i landet vårt er godt.

Funcom-direktøren får støtte av Norsk Filminstitutt, som gir ut støttemidler til dataspill-utvikling.

- I Norge har vi en viktig kulturstøtte, men det hadde vært veldig gunstig for norsk spillbransje om man hadde næringspolitiske tiltak i tillegg, mener seksjonsleder Kaja Hench.

IT-Karriere