Fyller klasserommet med nettbrett

Fyller klasserommet med nettbrett

Besøk skoleklassen hvor alle elevene bruker Ipad og elektroniske lærebøker.

- Tilbakemeldingene så langt er kjempegode, og jeg synes det er en utrolig spennende måte å jobbe på. Det forteller Christian Tynning Bjørnø, som er fylkesvaraordfører i Telemark.

Han snakker om Vest-Telemark videregåande skule, Vg1 helse- og sosialfag. Her er bærbar pc og tunge lærebøker byttet ut med Ipad og digitale bøker.

Prosjektet er en del av uttesting av bruk av nettbrett i videregående opplæring i Telemark.

Forkant

- Ofte hører man at skolen ligger bak i hensyn til teknologien. Her ligger vi i forkant, sier Bjørnø. Han forteller at fylkeskommunens mål som skoleeiere, er å skape en mest mulig fremtidsrettet skole.

Fortsatt skal det testes og undersøkes for å få bekreftet tilbakemeldingene fra lærere og elever, men omlag et halvt år inn i prosjektet virker det som bruk av digitale verktøy har en positiv effekt på undervisningen.

- Vi må teste ut om det har en økt læringseffekt ved bruk av digitale hjelpemidler. Da må vi jo teste ulike måter å jobbe på, sier Bjørnø.

Mulig motivasjonsfaktor

Han legger til at eventuell motivasjonsfaktor heller ikke er til å kimse av, og at Bjørnø tror at det å bruke digitale verktøy har en motivasjonsfaktor på elevene, og det at skolen er fremtidsrettet tror spiller inn på viljen til å lære.

- Selv bruker jeg Ipad-en masse i jobben min. Jeg får jo bunkevis av sakspapirer hver dag, og det å bruke Ipad-en til å lese sakspapirer og å holde seg oppdatert - da er Ipad-en et kjempegodt arbeidsredskap. Det har åpnet mange muligheter for meg i min jobb, og da er det ingen tvil om at det kan åpne muligheter for elevene i skolen, avslutter Bjørnø.

Les mer om nettbrett og digital skolesekk på Vest-Telemark videregåande skule i Computerworld nr. 37 på fredag 11.11.11.

Les om:

IT-Karriere