Gir én milliard til mobildekning

Gir én milliard til mobildekning

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga lover en milliard for å sikre full mobil- og bredbåndsdekning i hele Norge.

Sp-lederen mener dette er nødvendig for å gi folk frihet til å velge hvor de vil bo.

– Dette er en svær satsing som er helt nødvendig. Jeg vil legge én milliard på bordet slik at jeg kan sette meg i førersetet for å få bredbånd og mobildekning til hele folket. Gjennom mobil- og distriktsmilliarden skal vi fjerne det digitale klasseskillet mellom by og land, sier Åslaug Haga til Nationen.

Senterparti-leder Åslaug Haga vil sikre bosettingen i distriktene og vil gi én milliard kroner for å oppnå full mobildekning over hele landet. Regjeringen skal gi pengene over de neste sju årene.

Telenor har beregnet kostnadene for å oppnå fullstendig mobildekning til om lag 900 millioner kroner. Samtidig utfordrer ministeren fylkene, kommunene og næringslivet i distriktene til å skaffe til veie enda en milliard for å etablere ny infrastruktur.

GSM dekker i dag om lag 98 prosent av befolkningen, mens 3G-nettet dekker om lag 80 prosent. Utbyggingen av 3G-nettene til Telenor og NetCom har nådd nivået som kreves i konsesjonen, mens utbygging utover det ikke ser ut til å være høyt prioritert.

Les hele saken på Nationen .

Les om:

IT-Karriere