Gleditsch overtar Redpill Linpro

Gleditsch overtar Redpill Linpro

Margrethe Gleditsch er ny administrerende direktør i Redpill Linpro Norge.

Gleditsch har arbeidet i selskapet i hele sin karriere og kommer fra stillingen som leder for Redpill Linpro Solutions. Hun overtar stillingen fra Linpro-gründer Dag Asheim, som midlertidig har besatt stillingen siden i sommer, da Trond Heier forlot selskapet.

Gleditsch startet som konsulent i Linpro høsten 2000, og har bred erfaring fra konsulentmarkedet. Hun har ledet konsulentavdelingen, senere utviklingsavdelingen, og har også jobbet som foretningsutvikler for selskapet. Gleditsch er utdannet cand. mag. i informatikk fra Universitetet i Oslo.

- Jeg setter stor pris på den tilliten styret og konsernledelsen har vist meg og gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Vi har mange dyktige og kunnskapsrike ansatte, og sammen skal vi fortsette å levere løsninger basert på fri programvare som er enda bedre enn våre kunder forventer, sier Gleditsch.

Hennes viktigste oppgaver blir å sikre sunn vekst i tiden fremover, og bygge videre på selskapets posisjon som landets fremste kompetansemiljø på fri programvare, heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Jeg er veldig glad i og stolt av dette selskapet, som så mange har bidratt til å bygge opp til et av Europas fremste miljøer innen vår nisje. Jeg er derfor også ydmyk overfor oppgaven jeg har tatt på meg. Jeg vil gjøre alt jeg kan for at vi skal beholde posisjonen vi har opparbeidet oss og jobbe for å ha det sterkeste fagmiljøet innen fri programvare i Norden, fortsetter hun.

Av viktige satsningsområder trekker hun frem fortsatt vekst innen drift og infrastruktur, Java og webbaserte løsninger, og ikke minst produktet Varnish, som er utviklet i eget hus, gjort fritt tilgjengelig og sprer seg globalt med rakettfart.

Linpro fusjonerte med svenske Redpill sommeren 2008, og har siden hatt svensk konsernsjef.

– Vi er naturlig nok svært fornøyde med at Margrethe ønsket å ta på seg denne utfordringen. Hun har vist svært gode lederegenskaper gjennom flere år og kjenner virksomheten og de ansatte svært godt. En annen klar styrke er at hun evner å kombinere sin gode nese for forretning med svært god teknisk kompetanse, sier Anders Liling, konsernsjef for Redpill Linpro.

Les om:

IT-Karriere