Google blir Startup Weekend-partner

Google blir Startup Weekend-partner

Mimrer om gode gamle dager som garasje-startup.

Google annonserer i en bloggpost av Mary Himinkool som er sjef for Googles gründerprogram at selskapet har inngått partnerskap med det globale initiativet for gründere, Startup Weekend.

Sammen skal de to hjelpe utviklere og gründere lansere nye produkter og selskaper.

- Vi erkjenner de transformative egenskapene til startups og gründerene bak dem som har lidenskapen og motet som skal til for å følge en drøm, skriver Himinkool.

Grasjedrøm

Hun påpeker også at Google selv en gang var en liten drøm i en garasje, og at selskapet gjør mye for å oppfordre til nytenking, utvikling og gründerskap, blant annet via selskapets ventureselskap Google Ventures.

Partnerskapet med Startup Weekend vil gjøre det mulig å utvide tilbudet til flere byer rundt om i verden, og lansere utviklerkonkurranser rundt forskjellige temaer som utdanning, helse og dataspill.

Samtidig vil Google trekke inn andre resursser, da spesielt i form av Google Technology User Groups, inn i Startup Weekend arrangementene.

Startup Weekend er en global organisasjon som promoterer og oppfordrer til gründerskap i lokalmiljøer. De arrangerer 54-timers events i gründerskap og utvikling, og samler utviklere, designere og forretningsfolk over en helg. På fredag møtes de, og innen søndagen lanseres et produkt i fellesskap. Organisasjonen er på plass i over 200 byer i seks kontinenter.

Se også Google-sidene hos Startup Weekend.

Les om:

IT-Karriere