Google dropper prosjekter

Google dropper prosjekter

Det er ikke lenger forbudt å spørre om noe er økonomisk forsvarlig hos Google.

Google har utmerket seg med enestående resultater i en årrekke, og selskapets ansatte har kunnet fråtset i fancy frynsegoder og full frihet til egne prosjekter. Godene har ofte blitt nevnt som en viktig årsak til Googles suksess.

Men nå slås bremsene på.

Søkemotor-giganten, som i all hovedsak får inntektene sine fra annonsører, merker nå finanskrisen. Utgiftene har tatt kjapt innpå inntektene. Aksjene har parallelt med dette falt fra rundt 740 dollar i november 2007 til rundt 275 dollar nå.

- Vi må oppføre oss som om vi ikke vet hva som vil skje, sier Google-sjef Eric Smith til The Wall Street Journal.

Prosjekter ryker

Forrige uke røyk prosjektet Searchmash, som skulle finne nye måter å organisere søkeresultater. Denne uken trekkes stikkontakten ut av den virtuelle verdenen Lively World, som ble lansert etter sommeren.

Tidligere har Norges-sjef i Google Jan Grønbech sagt til Computerworld Norge at ansatte i Google har meget stor handlefrihet i forhold til å rekvirere selskapets ansatte til sine egne prosjekter. Opptil fem ansatte og 1000 servere kunne rekvireres uten å en gang spørre nærmeste sjef.

- Det er to spørsmål som er forbudt å stille seg i Google. Det ene er hvorvidt det er teknologisk mulig, det andre er om det er økonomisk forsvarlig, sa han under Nortibs seminar på Sundvolden i oktober.

Venter på neste bølge

Dette spørsmålet er imidlertid ikke lenger forbudt å stille seg i Google. Selskapet vil ikke lenger gi enkelte ansatte et team på 20 ansatte for å forfølge ambisiøse prosjekter.

- Når syklusen kommer tilbake vil vi ha mulighet til å finansiere de ansattes briljante visjoner, sier Smith.

Han bedyrer at Google-kulturen Grønbech snakket om ikke vil svinne hen.

- Vår unike kultur er en essensiell del av hva som gjør Google til Google, sier han.

Les om:

IT-Karriere