Google Glass låses ved utlån

Google Glass låses ved utlån

Ved utlån eller videresalg av Googles digitale briller, vil de bli låst.

Google Glass er et relativt dyrt leketøy. Får å få utviklerversjonen av brillene, kalt Google Glass Explorer Edition, må du ut med 1500 dollar.

Med lås

For å hindre at disse brillene selges videre, vil de låses. Det vil se at hvis du selger et par Google-briller uten selskapets samtykke, kan det bety at alt du selger ender opp med å bare være et par veldig dyre alminnelige briller. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

I brukeravtalen skriver Google at brillene vil låses ved utlån, men at dette kan endre seg når den endelige versjonen er klar for salg. Andre punkter i brukeravtalen beskriver at utviklere ikke får distribuere annonser i sine applikasjoner og at de ikke får ta betalt for applikasjonene til brillene.

Holdte på å tjene massivt

Etter en konkurranse som Google avholdt tidligere i år, fikk vinnerne et par Google Glass Explorer Edition som premie. Et av disse brille-eksemplarene ble lagt ut på Ebay, hvor startprisen var 5000 dollar, og endte på 95.300 dollar. Brillene ble imidlertid raskt fjernet fra nettsiden i og med at Google forbyr dette i brukeravtalen.

Selgeren som kaller seg Ed fra Philadelphia, har fortalt Forbes at han er litt skuffet over at han ikke får lov å selge brillene sine, men at likevel er fornøyd med å få et par Google Glass.

Les om: