Google lanserer digital bokhandel

Google lanserer digital bokhandel

Utfordrer Amazon og Apple i kampen om bokormene.

Planen om å selge bøker har vært i emning i årevis, og den nye tjenesten Google Editions har vært kjent i flere måneder.

Men det er først nå det virkelig begynner å bli liv i Googles bokprosjekt.

Googles leder for strategiutvikling, Chris Palma, har nå offentliggjort en timeplan for prosjektet. Salget vil etter planen starte sent i juni eller i juli, forteller selskapet til The Wall Street Journal. Google tar dermed opp kampen mot markedsledere som Amazon og Apple.

Selskapet er allerede involvert i bøker med Google Books, et prosjekt som har fått juridisk trøbbel på veien.

Ingen nedlasting

Til forskjell fra konkurrentene vil Google ikke selge bøkene gjennom nedlasting. De skal derimot gjøres tilgjengelig gjennom nettleseren, noe som innebærer at man vil kunne lese bøkene på flere ulike plattformer. Bøkene vil kunne åpnes på både pc og mobil, og altså være tilgjengelige både hjemme og på bussen.

Dette vil likevel kunne medføre visse problemer, siden kundene altså ikke får et eget eksemplar av boken de kjøper. Om dette påvirker prisen på bøkene er ennå uvisst, og Google har ennå ikke kommentert hvordan de vil prissette tjenesten.

Dan Clancy, som er leder for Google Editions, har tidligere fortalt The New Yorker at utgiverne vil kunne avgjøre den endelige prisen.

Enighet gjenstår

Brukere vil kunne kjøpe digitale bøker funnet gjennom Googles søketjeneste, og det vil også være mulig for bokhandlere å selge Google Editions-bøker på sine egne sider. Dermed vil også selskapets partnere kunne tjene på prosjektet.

Fremdeles gjenstår det å komme til enighet med mange forfattere og utgivere, og Google vil derfor starte opp med kun å selge titler de har rett til å distribuere videre.

Les om:

IT-Karriere