Google legger ned i Norge

Google legger ned i Norge

Google bekrefter at utviklingskontoret i Trondheim snart er historie.

Google har ikke lengre råd til 40 utviklingskontorer spredt rundt jordkloden. I første omgang er det kontorene i Trondheim, Luleå i Sverige og Austin, Texas som blir lagt ned.

- Vi må bygge mer effektive lag, redusere kommunikasjonsutgifter og gi våre ingeniører økte muligheter for fremtidige prosjekter. Derfor reduserer antall utviklingskontorer, skriver Alan Eustace, direktør for forskning og utvikling, i en offisiell Google-blogg .

Utviklingsavdelingen i Trondheim ble åpnet i mars 2006, og besto allerede da av et 20-talls medarbeidere. De har primært jobbet med nyhetstjenesten Google News.

Salgsavdelingen i Oslo som består av rundt ti personer blir trolig ikke rammet av kuttene.

Flere kutt

Totalt 70 utviklere blir berørt av nedleggelsene i Trondheim, Luleå og Austin. Google vil forsøke å beholde så mange av disse som mulig, ifølge Eustace.

Google har i dag 40 utviklingskontorer i over 20 land. Dette antallet skal altså reduseres kraftig, men selskapet vil foreløpig ikke ut med konkrete tall.

Google Norge har ikke vært tilgjengelige for kommentar, men på Luleå-kontoret er det en skuffet gjeng.

- Spontant føles ikke dette veldig morsomt. Google kjøpte oss opp for to år siden fordi de skulle satse på oss, men nå legger de ned. Det føles som om et barn forsvinner, sier adm. dir. Peter Parnes til Computer Sweden.