Google skal spå fremtiden

Google skal spå fremtiden

Investerer i analysesystem som hevder å kunne forutse hendelser.

Den noe selsomme nyheten ble offentliggjort på Google Ventures nettside på mandag. Google Ventures, som er Googles investeringsgren, har skutt en ukjent sum penger inn i firmaet Recorded Future, som skal tilby kunder "nye måter å analysere fortid, nåtid og den forutsette fremtiden".

Recorded Future, basert i Cambridge og Massachusettes, har ifølge bloggposter og videoer på selskapets nettsider utviklet et system for dataanalyse, som skal kunne brukes til å forutse hendelser i fremtiden. Teknologien ser på hvor ofte en enhet eller hendelse refereres til i nyheter og på nettet over en tidsperiode, og bruker så disse dataene til å anslå alt fra utviklingen i aksjemarkedet til terroristangrep.

Utregnede profetier

- I Recorded Future regner vi ut en styrkeverdi for alle enhetene og begivenhetene i databasene våre. Denne verdien indikerer hvor interessant en bestemt ting eller hendelse er til enhver tid, og oppdateres konstant, forteller et blogginnlegg på selskapets nettsider. I utregningen skal det tas hensyn til flere faktorer, som mengden nyheter rundt en begivenhet eller enhet, kildene den nevnes i og hvilke andre elementer den nevnes i sammenheng med.

Utregningen vil kunne brukes til å presentere databasens mest relevante svar på ulike spørsmål, og systemet vil også kunne analysere elementer gjennom statistiske metoder. Slik skal man kunne forutse mulige endringer i styrke, noe som for eksempel kan bli nyttig i forkant av handelsbeslutninger.

Google fokuserer på investeringer

Selskapet hevder at deres nåværende kunder blant annet inkluderer "noen av verdens viktigste offentlige etater og handelsbedrifter", ifølge en profil i Boston Globe .

Recorded Future er en av flere selskaper det ett år gamle Google Ventures har valgt å investere i. Google ekspanderer investeringsgrenen sin, ifølge en uttalelse mandag , og skal i år etter planen plassere 100 millioner dollar i nye firmaer.

Les om:

IT-Karriere