Gullkalven Steve Jobs

Gullkalven Steve Jobs

Apple-sjef Steve Jobs er blant verdens mest lønnsomme toppledere, skal vi tro Barrons.

Hvert år kårer Barrons verdens 30 beste sjefer, men mange av sjefene har allerede vært i åresvis på listen.

En av fire byttet ut

Ingen av de som blir nevnt får egen plassering, men Barrons går langt på vei med å kåre yndlingen ved å oppgi Steve Jobs som den mest lønnsomme. Det oppgis blant annet at han fikk Apple fra å gå i underskudd i 1998 til å bli en av de mest lønnsomme bedriftene i Usa.

Åtte av fjorårets vinnere er byttet ut med blant annet Siemens Peter Löscher og Joe Tucci i EMC.

Mark Hurd mistet plassen etter at han mistet jobben som toppsjef i Hewlett Packard.

Canons sjef på listen

Apples Steve Jobs, Reed Hastings i Netflix og Canons toppsjef Fujio Mitarai er på lista igjen sammen med nitten andre som også var på listen i 2010.

- Canon er glade for å kunne bekrefte at Fujio Mitarai, styreformann og administrerende direktør for Canon, er på Barrons liste over verdens 30 beste administrerende direktører for fjerde år på rad. Han anerkjennes for sin femårige vekstplan, der målet er å øke Canons omsetning utenfor Japan og investere i nye virksomheter, skriver Canon i sin pressemelding.

Mitarai har jobbet for Canon i 50 år og har hatt en rekke nøkkelroller i konsernet før han overtok som administrerende direktør for Canon i 1995.

Legger vekt på strategi

Listen for 2011 baserer seg på en vurdering av toppledere i hele verden og det legges spesielt vekt på deres strategier for vekst i Asia og andre utviklingsmarkeder. Finalistene ble valgt ut på grunnlag av informasjon som er samlet inn gjennom intervjuer med analytikere, investorer og ledere.

Du kan lese om alle toppsjefene her.

Les om: