Hack deg til ny jobb

"Hack" deg til ny jobb

Scandinavia Online går nye veier for å friste de aller beste.

Sol, altså Scandinavia Online og eier av søkemotoren Kvasir, er på jakt etter de klokeste av de kloke hodene for front- og backendutvikling.

Men her er det ikke bare å sette seg ned og skrive søknad og sende av gårde CV. Sol utfordrer med en liten programmeringslek.

Selskapet ser i hovedsak etter utviklere som tennes av spennende rammeverk som Node.js, Angular.js, REST og HTML5, og mens stillingsannonsene er lagt ut på jobb.sol.no , så må interesserte søke via et API-kall til jobb.sol.no/apply.

- Ved å la potensielle nye utviklere programmere seg til ny jobb finner vi de kandidatene som har noen av de kvalifikasjonene som vi er på utkikk etter, forklarer teknologidirektør Geir Wiksén i Sol.

For øyeblikket er det tre stillinger han håper å fylle med kloke kodehoder. I dag utføres utviklingsarbeidet i Sol av et team på seks personer i Oslo og åtte i Russland.

I skrivende stund forteller han videre at omlag 120 interesserte har vært innom og kikket på den litt spesielle annonsen, og Wiksén frister med muligheten til å kunne jobbe med ny og spennende teknologi.

- Når vi utvikler nye tjenester, så liker vi å være litt pragmatiske og åpne når vi tar teknologiske valg, avslutter Wiksén.

Sol har omlag 1.200.000 unike besøkende hver uke, omlag 25 prosent fra mobile enheter. Selskapet har totalt 38 ansatte og en totalomsetning på 65,8 millioner kroner med et overskudd på 7,8 millioner kroner i fjor. Sol er eid av Aller-konsernet.

IT-Karriere