Halv bonus til Steve Ballmer

Halv bonus til Steve Ballmer

Microsoft-sjefen kritiseres for selskapets mislykkete mobilsatsing.

Microsofts toppsjef Steve Ballmer får bare utbetalt halvparten av den maksimale bonusen han kunne oppnådd i finansåret 2009. Det viser Microsofts årlige rapport til det amerikanske kredittilsynet.

Ifølge rapporten kunne Ballmer oppnådd en bonus på mellom 0 og 200 prosent av grunnlønnen på 675 000 dollar.

Han mottok en bonus på 100 prosent, noe som ifølge amerikanske Computerworld ikke tolkes som et godt skussmål.

Mislykkete lanseringer

I rapporten får Steve Ballmer skryt for å ha økt salget med syv prosent til en rekordomsetning på 62,5 milliarder dollar.

Microsoft viser også til en rekke vellykkede lanseringer, som Windows 7, Office 2010, Bing, Windows Server, og SQL Server, Azure og Office Web Apps, spilløsningen Kinect og andre områder.

Samtidig pekes det på den mislykkede lanseringen av Kin-telefonen, som ble droppet i USA etter sviktende salg samtidig som den europeiske lanseringen ble avlyst.

Ballmer kritiseres også for nedgangen i markedsandelene på mobilmarkedet, og "mangelen på nye innovasjoner som drar nytte av nye formfaktorer" – underforstått et produkt som kan konkurrere med Apples Ipad.

Ny Office-direktør

Nylig annonserte Microsoft også at veteranen Kurt DelBene er forfremmet til ny direktør for selskapets Office-divisjon. Han tar over etter Stephen Elop, som nylig forlot selskapet for å ta over sjefsstolen i Nokia.

DelBene, som har jobbet i Microsoft i 18 år, vil rapportere direkte til Steve Ballmer. Han vil bare få ansvar for Office-divisjonen, og ikke hele Microsoft Business Division som Elop tidligere hadde var ansvarlig for.

Les om: