Halve Danmark finner kompetanse i utlandet

Halve Danmark finner kompetanse i utlandet

Mer en halvparten av alle danske bedrifter bruker offshoring for å løse bemanningsproblemer.

Offshoring er for alvor brutt gjennom som måte å løse bemanningsproblemene på i it-bransjen i Danmark, viser en undersøkelse av konsulentbyrået HiQ.

Hele 54 prosent av danske bedrifter legger oppgaver til utlandet, enten i eget regi eller som ledd i outsourcing, kommer frem etter en spørrerunde blant 100 selskaper. I undersøkelsen ønsket selskapet å se på hvordan det danske næringslivet taklet mangel på kompetanse.

- Det slår meg at over halvparten av bedriftene bruker offshoring. Det er et meget høyt tall. Det viser at næringslivet har blitt mye mer moden i løpet av de siste årene, sier HiQs administrerende direktør Gilbert Jensen til Computerworld Danmark.

Ifølge undersøkelsen bruker danske bedrifter offshoring som første middel mot mangel på kompetanse som hersker på arbeidsmarkedet.

På annen plass over måter å hente inn ny kompetanse ligger bruk av rekrutteringsbyråer og headhuntere. Disse brukes av 44 prosent av selskapene, mens 36 prosent ser på outsourcing innenfor Danmarks grenser som en vei ut av bemanningsproblemene.

Tendensen til å bruke offshoring for å stoppe for mangel på arbeidskraft gjelder både de store og de små selskapene.

LES OGSÅ: Outsourcing forsinker it-prosjekter

IT-Karriere