Han skal modernisere Bankaxept

Han skal modernisere Bankaxept

Øyvind Apelland går fra Nets til ny stilling som daglig leder i Bankaxept.

Øyvind Apelland får som ny daglig leder i Bankaxept ansvaret for å modernisere det norske kortsystemet. Selskapet er bankenes nyopprettede organisasjon for videreutvikling av det nasjonale kortsystemet Bankaxept.

Apelland er i dag it-direktør i Nets, der han blant annet har hatt ansvaret for BankID-satsningen samt ledet moderniseringen av Nets it-infrastruktur. Han tiltrer ny stilling 1. oktober 2014.

- Å bidra til å sikre gode, trygge og brukervennlige betalingsløsninger er en fantastisk spennende oppgave. Vi tar mål av oss til å komme med nye løsninger for kontaktløs betaling for kort og mobil og betaling på nett, sier Apelland i en melding, og lover også spennende nyheter fra Bankaxept om kort tid.

Eid av bankene

Merkevaren og systemet Bankaxept er tidligere blitt administrert av Finans Norge, på vegne av bankene. Nå er selskapet etablert som eget AS, og eies av bankene direkte. Over åtte av ti kortbetalinger skjer med Bankaxept i Norge i dag.

Ved å etablere et eget aksjeselskap der bankene er aksjonærer, har bankene nå tatt et mer aktivt eierskap til kortsystemet.

- Øyvind er en usedvanlig kunnskapsrik og erfaren leder med lang fartstid innenfor norsk betalingsformidling. Han har sentral kompetanse i skjæringspunktet mellom teknologi og forretningsutvikling, noe som er viktig for videreutviklingen av Bankaxept, sier Mathias Martinsen, styreleder i Bankaxept.

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!

Les om:

IT-Karriere