Hanne Klausen slutter i Lenovo

Hanne Klausen slutter i Lenovo

Den profilerte toppsjefen forlater Lenovo Norge neste uke. - Jeg har fått nok av pc-er, sier hun.

Hanne Klausen forlater Lenovo Norge, og slutter allerede 1. april.

- Jeg har jobbet så mange år i denne bransjen, og har lyst å gjøre noe annet, sier hun til Computerworld.

Klausen gikk fra stillingen som pc-sjef i IBM til å bli administrerende direktør i Lenovo Norge i juni 2005. Totalt ble det seks år i IBM- og Lenovo-systemet, og 17 år i it-bransjen. Nå har hun fått nok av pc-er.

- Jeg føler jeg har gjort mitt på dette området. Det har vært utrolige spennende år i IBM og Lenovo. Jeg har jobbet i internasjonale selskaper i mange år. Strategiene i slike selskaper legges utenfor landet. Det føler jeg at jeg har blitt god på. Samtidig er det en spennende idé å kunne legge strategiene selv, sier hun.

Tar en pause

Klausen avkrefter at det er noe dramatikk i hennes avgang. Hun har valgt selv å gå ut av Lenovo, og å ta en pause før hun setter i gang med noe nytt.

- Det var litt dramatisk for de ansatte, ettersom vi valgte å ikke gå ut med dette før i dag, mens jeg slutter 1. april. Vi ønsket å holde fokus på jobben hele tiden. Men jeg har visst dette lenge, og har forberedt meg godt, sier hun.

Grunnen at hun har valgt 1. april, er at selskapet går inn i et nytt regnskapsår på denne datoen.

Hvem overtar som daglig leder rolle i Lenovo er ikke klart ennå. Det vil bli kommunisert i løpet av de nærmeste dagene.

Ikke flere pc-er

Klausen innrømmer det har vært mye jobbing de siste årene, og at det i perioder var vanskelig å kombinere med oppfølging av hennes to barn. Men selv om det blir en rolig periode, akter hun ikke å endre personligheten sin.

- Jeg kjenner meg såpass godt at jeg tror at jeg ikke er typen å ha en roligere jobb. Så noe vil komme opp igjen etter hvert, sier hun.

Hun utelukker ikke helt at hun vil vende tilbake til it-bransjen, men i første omgang tenker hun på noe annet, uten å røpe hva det er.

- Akkurat nå tar jeg en lang ferie. Jeg skal bruke tid på reising, være sammen med barna mine og foreldrene mine. Jeg skal tenke litt på hva jeg har lyst til å gjøre. Men det blir i alle fall ikke noe med pc og hardware, ler hun.

Les om:

IT-Karriere