Hat-trick med årets it-student

Hat-trick med årets it-student

Åsmund Eldhuset er årets it-student. Det er tredje gang på rad prisen går til en fra NTNU.

Under Universum Awards 2008 ble Åsmund Eldhuset (22) fra datateknikk-linjen på NTNU kåret til årets it-student. Prisen ble delt ut av Fast, og går til en student som har vist ekstra initiativ, vært kreative og engasjerte. De nominerte er stemt frem av sine medstudenter og plukket ut av Fast.

- Det er veldig hyggelig å få en slik anerkjennelse. Jeg har en grei cv fra før av, men med dette blir den enda bedre, sier Eldhuset.

Og ganske riktig, rett etter han kom ned fra scenen med prisen, var noen borte og ville rekruttere ham.

- Opera kom rett bort etterpå, og lurte på om jeg hadde sommerjobb.

Har jobb

I utgangspunktet ville Fast tilby en sommerjobb til den som vant prisen som årets it-student. Men Åsmund Eldhuset har allerede jobbet hos Fast, men har fikset seg jobb et annet sted i sommer.

- Jeg vil forsøke meg i litt forskjellige bedrifter, og skal jobbe i et selskap som heter Medaliia som driver med statistikkverktøy for analyse av kundetilfredshet. Da jeg sa til Fast at jeg allerede hadde en sommerjobb, så ville de gi meg en laptop i stedet, sier Eldhuset.

Han ser for seg å jobbe tungt teknologisk i fremtiden, og er spesielt glad i algoritmer. Eldhuset sier han vil vurdere å forske videre om han finner en interessant oppgave, men tror nok heller at han går ut i næringslivet når han er ferdig med graden om ett år.

Hat-trick

Det er tredje gangen at årets it-student kåres under Universum Awards, og alle årene har NTNU stukket avgårde med seieren.

Eldhuset er fra Kolbotn utenfor Oslo, og har drevet med data siden han var 13, han har blant annet deltatt på nasjonale og internasjonale programmeringskonkurranser. Han har vært aktiv i studentmiljøet og forelest for medstudenter.

De to andre nominerte var Karoline Klever fra Universitetet i Oslo og Sigbjørn Tvedt fra Universitetet i Agder, som begge fikk skryt for sitt engasjement rundt studiene.

Årets teknologistudent ble Julie Katrine Berg fra Universitetet i Bergen og årets økonomistudent ble Øyvind André Larsen fra BI.

Studentene liker Google

Ifølge en undersøkelse som Universum har gjort blant studentene kalt "Ideal arbeidsgiver", er Google det selskapet som flest har lyst å jobbe i innen it. På andreplassen ligger Microsoft, tredjeplassen får Opera Software.

På teknologisiden er det Statoilhydro som stikker avgårde med førsteplassen, etterfulgt av Aker Kværner og Sintef. Blant økonomiselskapene rager også Statoilhydro på topp, med Ernst & Young på andreplass og Utenriksdepartementet på tredje.

LES OGSÅ: Årets it-student 2007 og Årets it-student 2006.

Les om:

IT-Karriere