HDD trenger penger

HDD trenger penger

High Density Devices (HDD) ber om emisjon på inntil 6,5 millioner kroner og innkaller til ekstraordinær generalforsamling.

Ifølge Dagens Næringsliv sitter det norske krypteringsselskapet High Density Devices (HDD) med vrengte lommer og tom lommebok.

Selskapet har brukt opp mot 150 millioner kroner på forskning og utvikling av avansert krypteringsteknologi beregnet på bedrifter og offentlige virksomheter.

Nå er det slutt på pengene, og HDD ber eieren Incitia Ventures om emisjon på 4,5 til 6,5 millioner kroner.

Aksjonærene i selskapet er innkalt til en ekstraordinær generalforsamling mandag 27. februar.

Ingen dramatikk

Administrerende direktør i HDD Gudmundur Einarsson sier det er ikke er noen grunn til dramatikk rundt generalforsamlingen.

- Emisjonen var planlagt allerede i fjor høst da selskapet gjennomførte den forrige emisjonen, sier Einarsson til Dagens Næringsliv.

Han sier at pengene skal gå til drift og til å fremskynde produktutvikling. I tillegg skal selskapet finne seg en partner, sannsynligvis i USA.

- Vi må bruke noe mer penger til å komme inn i flere markedssegmenter som gjør at produktet kan brukes på alle laptoper i verden, fortsetter Einarsson.

Stort underskudd

HDD omsatte for 2,5 millioner kroner i 2011, en økning på 35 prosent fra 2010. Underskuddet før skatt var på rundt 12 millioner kroner i fjor.

Totalt har selskapet hatt et underskudd på over 60 millioner kroner før skatt siden oppstarten i 1998.

HDD vant Rosing-prisen 2011 for sitt produkt for Crypto Adapter, maskinvare som gjør det enkelt å kryptere minnepinner.

Les mer:

Vil sikre dine minnepinner

Les om:

IT-Karriere