Her er den nye Abelia-sjefen

Her er den nye Abelia-sjefen

Tidligere stortingsrepresentant Håkon Haugli er ansatt som leder av Abelia.

Håkon Haugli har lang ledererfaring fra kunnskapsbedrifter og er tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, heter det i en pressemelding. Han har ingen erfaring innen telecom og IT og har ikke profilert seg så sterkt på det området som sin forgjenger Paul Chaffey.

- Vi har vært opptatt av å få en samfunnsengasjert leder som er tydelig og visjonær, og det har vi fått i Håkon Haugli, sier styreleder i Abelia, Ragnar Kårhus i pressemeldingen.

- Vi har gjennomført en grundig prosess for å finne riktig person til å lede Abelia, sier Kårhus. Den gode responsen viser at Abelia er en viktig premissleverandør i det offentlige rom som mange ønsker å være en del av. Hauglis brede erfaring fra privat næringsliv og politikk gjør at han er en ideell leder i arbeidet med å fornye og utvikle Abelia.

- Jeg har fulgt Abelia med stor interesse fra det var en papirskisse i 2001 til den organisasjonen det er i dag. Jeg er imponert over det Abelia har oppnådd, og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sier ny administrerende direktør i Abelia, Håkon Haugli.

McKinsey og Gjensidige

- Framover vil Norge møte nye utfordringer: Økt internasjonal konkurranse og færre yrkesaktive for hver pensjonist, for å nevne noe. At norsk utdanning og forskning er av høy kvalitet og at næringslivet har gode rammebetingelser, er viktig for oss alle. Abelia vil derfor fortsatt være en kontinuerlig forkjemper for mer kunnskap. Abelias medlemsbedrifter er viktige bidragsytere i å møte de store samfunnsutfordringene, sier Haugli.

Håkon Haugli starter i Abelia 1. mars.

Håkon Haugli har vært stortingsrepresentant for Oslo Arbeiderparti i perioden 2009-13. Haugli var først medlem av Kommunal- og forvaltningskomiteen og deretter Helse- og omsorgskomiteen. Haugli er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Han har tidligere vært HR-direktør, salgsdirektør og direktør for oppgjør og kundebetjening i Gjensidige og jobbet i konsulentselskapene McKinsey & Co og ISCO Group.

Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter med 1350 medlemsbedrifter og 41.000 ansatte over hele landet. Abelia har medlemmer innenfor blant annet IT, telekom, undervisning, forskning, konsulenttjenester, kreative virksomheter og interesseorganisasjoner.

Les om:

IT-Karriere