Her vil it-studentene jobbe

Her vil it-studentene jobbe

Studentene har talt. Her er it-bedriftene de helst vil jobbe i.

(Oppdatert, listen fra 2006, 13.45):Microsoft er mest populær blant it-selskapene i Norge. For andre år på rad kaprer selskapet flest hjerter blant de 3 516 studentene som var med i undersøkelsen foretatt av Universum. Hele 32, 6 prosent kan tenke seg en jobb i Microsoft, og dermed ligger selskapet over 10 prosentpoeng før neste selskap på listen, Opera.

- Vi er veldig godt fornøyd med det. Hvorfor dette skjer trenger et veldig sammensatt svar. Det er mange faktorer som bidrar, forteller Knut Morten Aasrud, daglig leder i Microsoft Norge, til Computerworld.no.

LES OGSÅ: Se opp for generasjon Y

Ta vare på folk

I dagens arbeidsmarked er det for bedriftene en viktig sak å friste de unge til å komme å jobbe hos seg. Microsoft legger mye vekt på få kontakt med studenter.

- VI er ofte på arrangementer med studenter. VI har for eksempel Imagine Cup, en konkurranse hvor it-studenter med kan vise kreativ systemdesign, behovsløsninger, nyvinninger osv. Dette modner dem til å ønske å jobbe hos oss, sier Aasrud.

Han innrømmer det kommer godt med at Microsoft har et veldig sterkt merkenavn. Men det skal ifølge Aasrud mer til for å få folk inn i selskapet.

- Vi er også bevisste på at våre ansatte har det bra når de er her. Det er en beinhard konkurranse om it-folk. Det er ikke bare viktig at folk vil begynne, men de må også ønske å bli her. Det handler om å gi folk stadig nye utfordinger, nye muligheter for å ta ut sitt fulle potensial, og å ha en god jobb hverdag. Det må være en balanse i kravene som stilles, sier han.

LES OGSÅ: Unge it-hoder velger norsk

Opp med skatt

Opera Software tar en sterk andre plass. Selskapet var helt fraværende på fjorårets liste, men kom allerede sterk inn på for drømmearbeidsplasser for unge ansatte i it-bransjen, i høst 2006. Også Nokia, Statoil, Hydro, Aker Kværner,HP og Siemens stiger listen. Det er Telenor som sliter for øyeblikket. Selskapet detter fra en fjerdeplass i fjor ned til tiende plass. Også Sun og Forsvarets forskningsinstitutt har mistet en god del av sin attraktivitet det siste året.

Universum har gjennomført denne undersøkelsen siden 1997, og har i år totalt intervjuet 3 516 studenter i Norge. Målgruppen er økonomi og teknologistudenter. Av teknologistudentene er 406 it-studenter. Og på spørsmålet: ”Hvilke fem bedrifter ville du aller helst jobbe for”, er svaret som følger: (studentene fikk presentert en liste på 150 bedrifter samt at de selv kunne skrive inn egne forslag):

Kilde: Universum (ved en feil ble første liste fra 2006 fra unge ansatte i it-bransjen, ikke it-studenter.)

Les om:

IT-Karriere