HP kutter 5 700 i EMEA

HP kutter 5 700 i EMEA

HP kvitter seg med syv prosent av arbeidsstokken i Europa, Midtøsten og Afrika. Norge blir ikke berørt.

Nylig kom beskjeden om at HP skal kutte 6 400 stillinger globalt for å spare penger. Nå utvides kuttene til å også omfatte 5 700 stillinger i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA), tilsvarende syv prosent av selskapets ansatte i regionen. Nedskjæringene skal skje under en toårsperiode.

HP har i dag om lag 80 000 ansatte i EMEA. Som en del av kostnadsreduksjonene vil produksjonen av lagringsprodukter og servere flyttes fra Tyskland og Skottland til Tsjekkia.

Ifølge HPs norgessjef Eivind Roald betyr dette inntil videre ikke noe for de norske ansatte.

- Vi er såpass slanke at vi på nåværende tidspunkt egentlig ikke ser behov for å gjøre noe. Hva det vil bety fremover vet vi jo ikke, men det vil ikke bli noen kutt på nåværende tidspunkt. Dette er også kommunisert internt, sier Roald.

Han sier at HP fortløpende vurderer funksjoner som kan sentraliseres eller der ytelsen er for dårlig.

- Det er ingen unormal situtasjon for vårt vedkommende. Vi har en organisasjon som vi bevisst har holdt nede, og ligger egentlig litt foran disse planene. De siste månedene har også folk gått over til andre selskaper uten at vi har erstattet de, så vi er godt forberedt, sier han.

INGEN KUTT: Syv prosent av HPs ansatte i Europa, Midtøsten og Afrika kuttes, men Eivind Roald og de ansatte i HP Norge unngår sparekniven. (Foto: Ahlert Hysing)

LES OGSÅ: HP kutter ingen ansatte i Norge

Les om: