HP sparker 1300 i Storbritannia

HP sparker 1300 i Storbritannia

- Nedslakting av en høyt kvalifisert arbeidsstokk, raser fagforeningen.

Det er dårlige tider for HP-ansatte i Storbritannia.

I går kom det frem at ytterligere 1300 årsverk skal kuttes fra i britiske delen, en reduksjon som kommer på toppen av 900 oppsigelser som ble kjent i juni og nærmere 4000 jobbkutt i løpet av de siste to årene.

Totalt har dermed over 6000 britiske HP-jobber blitt borte.

- Nedslakting

Storbritannias største fagforening, Unite, karakteriserer beslutningen som "nedslakting".

- Til tross for et betydelig overskudd virker HP bestemte på å fortsette nedslaktingen av sin svært kvalifiserte britiske arbeidsstokk, sier Unites Peter Skyte på fagforeningens nettsider.

Fagforeningssjefen viser til at HP globalt la frem et årsresultat med en omsetningsvekst på 11 prosent, og en resultatvekst på 14 prosent i fjor. HP er dessuten i rute til å klare omsetningsmålet på 130 milliarder dollar i år.

- Det er stadig vanskeligere for HP-ansatte i Storbritannia å planlegge for fremtiden når de hele tiden har trusselen om oppsigelser hengende over seg. Arbeidsmoralen er den laveste noensinne, mener han.

9000 skal vekk

Ifølge en talsperson fra HP er kuttene del av en strategi som ble offentliggjort i juni, som går ut på å kutte HP-staben globalt med 9000 ansatte de neste årene.

- HP er i samtaler med de representative organene i Storbritannia om potensielle stabsendringer som ble annonsert i juni, sier en talsperson for HP til Computerworlds nyhetstjeneste.

Omstruktureringen medfører at det også skal ansettes 6000 nye personer.

- Dette er et initiativ for å endre HPs bedriftsvirksomhet, til fordel for kundene gjennom nye tilbud og bedre serviceleveranser, sier talspersonen.

Ingen sparkes i Norge

I et intervju med Computerworld.no i juni kunne HPs pr- og markedsansvarlige i Norge, Jannicke Færden Berle, fortelle at ingen vil få sparken fra selskapet her til lands. Her er det tvert imot snakk om nyansettelser.

- Arbeidstakerlover i Storbritannia i forhold til andre europeiske land gjør at via tar den største andelen kutt, siden det er enklere og billigere å sparke folk her og flytte stillingene utenlands, mener Skyte.

Les om: