HP sparker 9000 ansatte

HP sparker 9000 ansatte

Automatisering erstatter systemadministratorer og driftspersonell.

HP restrukturerer sin bedriftstjenestedivisjon, og planlegger å kvitte seg med 9000 av sine 310.000 ansatte. Samtidig skal de ansette 6000 nye personer.

Selskapet har brukt de siste 20 månedene til å restrukturere EDS, konsulent- og tjenesteselskapet med 137.000 ansatte som de kjøpte i 2008.

Automatisering

Som en del av restruktureringen vil HP konsolidere datasentre og styreplattformer de bruker for å levere bedriftstjenester, og benytter anledningen til å automatisere i stor stil.

- De 9000 ansatte som må forlate selskapet jobber trolig innen it-drift, typisk systemadministratorer, sier Forrester-analytiker James Staten, som tror de 6000 nyansatte må kunne it-arkitektur eller salg.

Teknologi

- De siste fem til ti årene har mye handlet om hvor i verden jobbene flyttes, men vi tror de neste årene vil handle om å bruke den beste teknologien til å automatisere tjenesteleveranser, sier HPs bedriftsdirektør Anne Livermore.

Jobbene vil kuttes over flere år og vil tvinge HP til å måtte sette av en milliard dollar til omstrukturering i perioden. De regner med å spare inn mellom 500 og 700 millioner dollar hvert år når restruktureringen er gjennomført, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Ifølge HP Norge, vil ingen sparkes her til lands. Snarere tvert i mot.

- Vi har fått allokert vår del nyansettelser for videre vekst, og man vil de neste ukene se en rekke stillingsannonser fra HP Norge, pr og markedsansvarlig Jannicke Færden Berle.

Les om:

IT-Karriere