Hun blir ny Telenor-direktør

Hun blir ny Telenor-direktør

Tidligere SOL-direktør Kristin Skogen Lund (43) bytter jobb.

- Telenor fremstår som et svært fremtidsrettet internasjonalt selskap, og jeg gleder meg til å ta fatt i nye problemstillinger og utfordringer, sier Kristin Skogen Lund i en pressemelding.

Hun har frem til i dag jobbet som administrerende direktør i Aftenposten, men blir nå ansatt som ny konserndirektør i Telenor.

Lund får ansvar for konsernets aktiviteter i Norden, det vil si Telenor Norge, Sverige, Danmark og Broadcast.

- Telenor og telekom-industrien representerer en spennende utfordring som jeg ikke kunne si nei til. Mine erfaringer fra nåværende og tidligere jobber vil være nyttige å bygge videre på, samtidig som jeg er ydmyk til oppgaven og ser frem til å møte de mange nye kollegene i det jeg oppfatter som en av Norges fremste kunnskapsbedrifter, sier Lund.

43-åringen er visepresident i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), og styremedlem i Aftonbladet AB Sverige og Orkla ASA.

Tidligere har hun vært kommersiell direktør i Aftenposten (2004-2007), konsernsjef i bildebyrået Scanpix Scandinavia (2003-2004) og administrerende direktør og redaktør i nettportalen Scandinavia Online (SOL) (1998-2003). Hun har også har hatt ulike lederstillinger i Unilever og Coca-Cola.

Selveste konsernsjefen, Fredrik Baksaas, er storfornøyd med hans nye underdirektør.

- Hun vil tilføre både fornyelse og ledelseserfaring med sin allsidige bakgrunn, både fra mediebransjen og fra andre store organisasjoner inne forbrukervarer, mener Baksaas.

Les om:

IT-Karriere