Hun blir ny toppsjef i CA Norge

Hun blir ny toppsjef i CA Norge

Solveig Kristiansen i Sun overtar sjefsstolen etter Geir Bryn-Jensen.

- Gratulerer med ny stilling!

- Ja. Takk! sier en litt fortumlet Sun-sjef, snart CA-sjef, Solveig Kristiansen til Computerworld.

Da det ble kjent at Oracle skulle kjøpe opp Sun, sluttet Suns administrerende direktør i Norge, Knut Alnæs. Stillingen hans forsvant. I stedet kom stillingen "country manager" inn, en stilling Solveig Ellila Kristiansen har hatt siden oktober i fjor.

Og forrige uke ble det kjent at CA-sjef Geir Bryn-Jensen slutter.

Lang erfaring

1. juni i år vil Kristiansen overta samme type stilling i CA som hun nå har i Sun. Hun slapp å søke; Kristiansen ble headhuntet.

- CA er en spennende bedrift, og jeg ser frem til å jobbe med programvare, forteller hun.

Erfaringen hennes er preget av maskinvare, fra selskapene Texas Instruments, Jakob Hatteland Electronics, Canon/Noisless, Olivetti, Compaq og Telehuset/Telenor. De siste syv årene har hun jobbet i Sun, blant annet som salgssjef.

- Det kan virke som du har mest erfaring med maskinvare?

- Det er selvfølgelig maskinvare Sun er mest kjent for. Men vi har også mye programvare som vi har blitt mer kjent for etterhvert, svarer Kristiansen.

Vil skaffe kunder

Hun trekker også frem at hun har lang erfaring med å jobbe i datarommet og med cloud computing, og regner også med å dra nytte av sitt brede kontaktnett.

- Jeg ser at jeg kan bidra med fokus på nye kunder. Jeg vil bidra med å finne de nye, store kundene og samarbeidspartnerene, sier den kommende CA-sjefen.

Fusjonen mellom CA og Norsk Data-avleggeren Nimsoft ser hun også på som spennende. En av hennes første prioriteringer skal bli "å ta ut potensialet av dette".

Ikke fusjon-avskjed

For dette er ikke den første fusjonen Kristiansen har vært med på. Flere av selskapene hun har jobbet i har fusjonert, sist Sun med Oracle.

- Har denne fusjonen noe med din avgang å gjøre?

- Nei. Jeg kunne sagt ja til dette uavhengig av hva som skjedde, mener Kristiansen.

Hvem som tar over for henne i Sun, er ennå usikkert.

Les om:

IT-Karriere