Hun er ny konsernsjef i Siemens

Hun er ny konsernsjef i Siemens

Anne Marit Panengstuen blir første kvinne på topp i Siemens Norge.

Anne Marit Panengstuen overtar sjefsstolen og blir ny konsernsjef i Siemens Norge fra 1. august i år. Hun erstatter Per Otto Dyb, som gir seg etter ti år i stillingen, og blir nå den første kvinnelige toppsjefen i Siemens.

Hun kommer inn i ny stilling fra Industri-sektoren, en av de største enhetene i det tyske konsernet.

Panengstuen er utdannet ingeniør, og har jobbet seg opp i Siemens via flere roller og ansvarsområder. Hun er også den første kvinnelige lederen i Norsk-Tysk Handelskammer, utnevt i fjor.

- Siemens er et av de mest spennende selskapene å være leder for, og jeg går inn i den nye jobben med stor entusiasme: Vi jobber hver eneste dag med å løse noen av de største utfordringene i Norge som å øke produktiviteten i næringslivet, styrke transportinfrastrukturen, elektrifisere landet og skape et smartere helsevesen, sier Panengstuen i en pressemelding.

Hun gir også ros til sin forgjenger, og sier at Dyb har ledet selskapet på en glimrende måte. Blant annet har selskapet hatt «en eventyrlig utvikling med en betydelig endring av porteføljen mot bærekraftig teknologi som bidrar til å redusere CO2-utslipp».

- Da jeg startet for ti år siden var telekommunikasjon og mobil dominerende deler av selskapet, mens vi i dag jobber vi med fornybar og energieffektiv teknologi som bidrar til smartere bruk av ressurser, sier Dyb, som føler Panengstuen er en verdig etterfølger.

- Jeg har blitt veldig glad i selskapet og menneskene her, men jeg følte at tiden nå var moden til å overlate ansvaret til andre. Anne Marit Panengstuen er meget dyktig og jeg vil benytte anledningen til å ønske henne og alle mine kollegaer i selskapet lykke til videre, sier Dyb

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!

Les om:

IT-Karriere