Hva skjedde med Google-aksjen?

Hva skjedde med Google-aksjen?

I fjor høst trodde analytikerne at Google-aksjen ville fortsette å stige til himmels, men det gjorde den ikke.

I november i fjor var optimismen størst. Flere store banker og investeringsselskaper roste aksjen opp i skyene, noe som gjorde at den steg enda høyere.

Heat Terry fra Credit Suisse tok hardest i, og spådde at aksjen ville nå 900 dollar innen et år. Tre andre selskaper trodde på 850 dollar.

Noen av disse rapportene hjalp Google-aksjen til å klatre til en personlig rekord på 747,24 7. november, men i går hadde aksjen sunket til 444,60 dollar på Nasdaq, altså en nedgang på 40,5 prosent fra da den lå på topp.

Henry Blodget fra Merril Lynch, tror at aksjen vil falle ytterligere ettersom den amerikanske økonomien dras videre nedover. Det vil få effekt på Googles salg samtidig som investorer skjønner at Googles vekst går tregere, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: - Google ingen trussel

I en artikkel skrevet for Silicon Valley Insider, skriver Blodget at selskapets aksje møter de samme problemene nå som Microsoft og andre teknologiselskaper har truffet på tidligere. Når veksten stagnerer, faller aksjene.

Det betyr ikke at Google ikke er et bra selskap. Det betyr heller ikke at Googles aksjepriser ikke vil stige i fremtiden. Blodget mener at Googles aksjer vil nå 2000 dollar innen ti til 20 år.

Men det betyr at Google må finne en måte å få sine reklame- video- og andre inntekter til å vokse slik de de har gjort de siste årene. Han tror at Googles aksjepris snart har nådd bunnen.

IT-Karriere