IBM-ansatt sparket for illojalitet

IBM-ansatt sparket for illojalitet

Danske Claus Juul reiste til USA på IBMs generalforsamling for å klage på en arbeidsgiveravtale. Det kostet ham jobben i IBM.

Som medarbeider og aksjonær i IBM trodde Claus Juul at han absolutt kunne delta på selskapets generalforsamling, og dermed få mulighet til å stille spørsmål til ledelsen. Han tok feil.

Claus Juul ville stille toppsjefen i IBM, Sam Palmisano, spørsmål rundt arbeidgiverpraksisen som IBM Danmark bruker. Det dreier seg om avtaler som IBM Danmark har med sine kunder; hvor kundene er forhindret fra å rekruttere IBM-ansatte som ønsker en karriere hos dem.

LES OGSÅ: It-selskaper på trivselstoppen

Juul har en sak gående mot IBM Danmark vedrørende dette og har støtte hos den danske fagforeningen for it-arbeidere, PROSA.

Kom ikke til orde

Juul ville ta opp denne praksisen på IBMs generalforsamling, men kom ikke til orde. Da han fikk mikrofonen under generalforsamlingen ble møtet stoppet.

I etterkant av møtet snakket Juul med journalister om saken. Verken det ene eller andre falt i god jord hos IBM, og Juul fikk sparken på grunn av illojalitet. IBM Danmark bruker Juuls uttalelser i media som årsak til sparkingen.

LES OGSÅ: IBM skal ha 100 nye medarbeidere

- Selvfølgelig var jeg klar over risikoen ved å snakke åpent ut om denne prakisisen og innta rollen som tetløper i kampen mot dem. Men jeg angrer ingenting, sier Juul til IDGs nyhetstjeneste.

PROSA går videre med saken, og utvider den til å gjelde ugyldig oppsigelse.

Les om:

IT-Karriere