IBM kutter konsulenter

IBM kutter konsulenter

Svake resultater og nedgangstider gjør at danske IBM fjerner 190 stillinger. - Ikke aktuelt her, mener IBM Norge.

Det er tunge tider for IBM Danmark. Selskapet har ikke levert gode resultater, og har opplevd en rekke tekniske problemer. Det medfører at selskapet nå er inne i en kuttrunde for å slanke selskapet og spare kostnader.

Ifølge Computerworld Danmark dreier det seg i alt om 190 stillinger, et tall IBM Danmark ikke ønsker å kommentere. Det skal handle om 120 driftsstillinger og 70 konsulenter.

Sparerunden skal skyldes mer enn bare interne problemer i selskapet. Avisa mener IBM nå har tatt høyde for at luften har gått ut av it-oppsvinget.

LES OGSÅ: Ny smell for IBM

Nedetid

Det er administrerende direktør Lars Mikkelgaard-Jensen som står bak kuttrunden. Hvor mange navn han har på blokka er ikke kjent. Ifølge IBM dreier det seg om naturlig avgang, men fagforeningen Finansforbundet opplyser at rundt ti stykker allerede har tatt kontakt med dem.

- Vi ser bekymret på utviklingen og hjelper våre medlemmer så godt vi kan med rådgivning, sier han.

IBM er en av de absolutt største danske it-arbeidsplassene med totalt 6200 stillinger. Selskapet har opplevd noen store kriser i driften det siste året. Blant annet har it-systemene til Danske Bank vært nede flere ganger.

LES OGSÅ: IBM i motbakke i Danmark

IBMs informasjonsdirektør Ingvild Grimstad sier at situasjonen er helt annerledes i Norge.

- Det går veldig bra i Norge. Det er overhodet ikke en problemstilling her, heller tvert imot, vi har stadig behov for nye ressurser, sier hun til Computerworld.

Grimstad vil ikke kommentere situasjonen i Danmark, men tror ikke det er aktuelt å prøve å hente inn konsulenter fra Danmark til Norge.

- Men norske ansatte behøver ikke å være redd for jobben sin?

- Nei, tvert imot. IBM Norge har hatt gode resultater flere kvartal på rad, og har en god vekst. De kan puste rolig ut, sier informasjonssjefen.

Les om:

IT-Karriere